GEVAAR VERLIES LICENTIE GEWEKEN VOOR VITESSE NA AKKOORD OVER STADION

Vitesse heeft een akkoord bereikt met de eigenaar van Gelredome over een verlenging van de huurovereenkomst. Daardoor is de proflicentie niet meer in gevaar.

Na slepende onderhandelingen hebben Vitesse en stadioneigenaar Nedstede elkaar gevonden in een voortzetting van de huurovereenkomst. Tot 1 oktober 2030 is Gelredome het onderkomen van de Arnhemse club.

'Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden', aldus Peter Rovers, algemeen directeur ad interim van Vitesse. Door de problemen was het voortbestaan van Vitesse in gevaar. Bij gebrek aan een geschikte speellocatie dreigde de proflicentie verloren te gaan. Dat gevaar is nu geweken.

'Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen', vervolgde Rovers, die zijn dank uitsprak richting Michael van de Kuit van Stadion Arnhem en de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry. 'Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingsgesprekken, hetgeen illustratief is voor zijn betrokkenheid bij onze club.'

Ook stadioneigenaar Van de Kuit is blij dat er een akkoord ligt. 'Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen. Stadion Arnhem zal toetreden tot de Raad van Advies van Vitesse.'

Het gevaar rondom de licentie van Vitesse formeel nog niet helemaal geweken. De overname door de Amerikanen onder leiding van Parry is nog niet goedgekeurd door de KNVB.

2023-03-30T19:03:51Z dg43tfdfdgfd