GRONINGEN-CAPTAIN VERRIPS GESCHROKKEN VAN HOOLIGAN: 'DIT KAN ECHT NIET'

Voor FC Groningen werd het zondag een droevige middag: vanwege het resultaat in de derby met SC Heerenveen (0-2), maar zeker ook door de ongeregeldheden op de tribune. Jetro Willems kreeg zelfs een klap van een eigen 'fan'. 'Ik heb dit nog nooit gezien', stamelde Michael Verrips na afloop.

Verrips was de aanvoerder bij Groningen en zag er bij de doelpunten van Heerenveen, allebei gemaakt door Sydney van Hooijdonk, niet goed uit. Groningen slaagde er niet in om wat aan de 0-2 achterstand te doen en in de slotfase van het duel ging het helemaal mis. Toen Willems de onrust op de tribune probeerde te sussen, kreeg hij een dreun te verwerken.

Verrips stond er ook bij en zag het gebeuren. 'Dit kan echt niet', zei de keeper tegen ESPN. Na afloop ging de captain samen met Willems en Elvis Manu nog even naar het vak waar het onrustig werd, om wat supporters de hand te schudden. 'We zijn super dankbaar dat ondanks waar we staan heel veel mensen ons wel blijven steunen. Maar er zitten een paar figuren tussen, met alle respect, dat kan je niet maken. Onderling tussen je eigen supporters, maar zeker ook naar je eigen spelers niet.'

Dat Willems een klap kreeg, was Verrips niet ontgaan. 'Het is eigenlijk bizar. Ik heb er niet veel over te zeggen', stamelde de goalie.

2023-03-19T13:57:21Z dg43tfdfdgfd