GRONINGEN SCOORT IN EXTRA TIJD EN DWINGT 'PROMOTIEFINALE' AF TEGEN RODA

FC Groningen heeft in Velsen-Zuid door een treffer in de extra tijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Daardoor kan de ploeg van Dick Lukkien nog direct promoveren naar de Eredivisie als het volgende week wint van Roda JC.

De Witte Leeuwen vlogen werkelijk uit de startblokken. Via Zakaria Eddahchouri kwam Telstar binnen veertig seconden al op voorsprong. De clubtopscorer kon een voorzet van Thomas Oude Kotte vanaf de linkerkant van dichtbij binnentikken.

De spelers van FC Groningen oogden wat gespannen en probeerden de spanning meteen van zich af te spelen. Dat lukte de eerste helft niet. Sterker nog: Telstar kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Mohammed Tahiri kopte een voorzet gevaarlijk richting het doel van Hidde Jurjus, maar zijn inzet werd geblokt. Even later gebeurde hetzelfde bij een poging van doelpuntenmaker Eddahchouri. Op een aantal corners na was er voor FC Groningen geen enkel gevaar te noteren. Zelfs geen schot op doel.

In de tweede helft was in eerste instantie eigenlijk hetzelfde beeld te zien. Telstar kreeg de betere kansen. Bijvoorbeeld via Youssef El Kachati. Vanuit een moeilijke hoek perste hij er een gevaarlijk schot uit, maar zijn inzet uit de draai ging voorlangs. Na iets meer dan een uur voetballen schoot namens Groningen Marvin Peersman de bal van afstand nét over. Het was het startschot voor meer dreiging bij de bezoekers. Maar op de counter liet de thuisploeg een enorme kans liggen. Cain Seedorf geloofde in een diepe bal, dribbelde het strafschopgebied in, maar kreeg de bal niet bij een ploeggenoot of in het doel.

Het slotoffensief van Groningen was niet indrukwekkend te noemen. De supporters achter het doel claimden nog een strafschop en de ploeg uit Groningen kreeg wat mogelijkheden uit vrije trappen en hoekschoppen. Dat leverde niks op. Toch kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte via een kopbal van Thom van Bergen. Het uitvak ontplofte en vierde de treffer met de staf en reservespelers die het veld op kwamen gerend. Door het gelijkspel kan Groningen nog direct promoveren en is de wedstrijd tegen Roda JC van volgende week een echte promotiefinale.

2024-05-03T20:00:59Z dg43tfdfdgfd