GULLIT ZIET SLEUTEL VOOR TOPPER: 'DAT BEPAALT OF PSV OF FEYENOORD WINT'

Ruud Gullit is benieuwd naar de Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord. Hoewel de oud-speler van beide clubs denkt dat de titelstrijd al in Eindhovens voordeel is beslist, toont hij zich ook onder de indruk van de Rotterdammers.

'Het spel dat Feyenoord onder Arne Slot speelt, is imponerend en tegelijk intimiderend', strooit Gullit met superlatieven in zijn column in De Telegraaf. 'De kracht zit ook in het vechten. Dan vind ik niet dat je moet klagen over het spel van AS Roma en de intimidatie van Italiaanse kant', doelt hij op de Europa League-clash, die na strafschoppen verloren ging. 'Los van de kater is het een ervaring. Naar Rome ga je niet om te voetballen, maar om te winnen.'

Gullit ziet dat PSV weer op stoom komt, nadat de flow werd onderbroken door de winterstop. 'Inmiddels heeft trainer Peter Bosz het weer op de rails en dat maakt PSV - Feyenoord zondag een duel om naar uit te kijken. Hoewel ik vermoed dat de titelstrijd al is beslist.' De oud-international ziet een dilemma voor Bosz. 'Speelt Jerdy Schouten op het middenveld of achterin? Als geen ander kan hij de opbouw verzorgen, maar in combinatie met Joey Veerman op het middenveld is hij ook geweldig.'

'Feyenoord stelt daar Mats Wieffer en Quinten Timber tegenover. Wie maakt de minste fouten en wie heerst op het middenveld? Die ploeg maakt de meeste kans op de overwinning, maar uiteindelijk zal de individuele klasse bepalen of PSV of Feyenoord wint', besluit Gullit.

De nummers één en twee van de Eredivisie staan zondag tegenover elkaar. De aftrap in het Philips Stadion is om 14.30 uur.

2024-02-28T13:31:54Z dg43tfdfdgfd