HAALAND KRIJGT NIEUW CONTRACT MET JAARSALARIS VAN 24 MILJOEN (!) EURO EN REAL MADRID-CLAUSULE

Erling Braut Haaland lijkt zijn contract bij Manchester City te gaan verlengen. De spits van Manchester City kan met de nieuwe verbintenis een jaarsalaris van liefst 24 miljoen euro tegemoet zien. Ook bevat het nieuwe contract volgens Marca een afkoopsom die betaalbaar is voor andere clubs.

De huidige verbintenis van de Noor loopt nog tot de zomer van 2027. Het is niet bekend tot wanneer zijn nieuwe contract loopt. Wel is duidelijk dat Haaland na zijn verlenging de bestbetaalde speler van de Premier League wordt. De 24-jarige spits gaat zijn ploeggenoot Kevin De Bruyne voorbij.

Ondanks het feit dat Haaland de intentie uitspreekt om te blijven, sluit hij de deur voor een transfer niet. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta en zijn vader Alf-Inge Haaland vinden het namelijk belangrijk dat hij middels een betaalbare afkoopclausule de vrijheid behoudt om over zijn eigen toekomst te beslissen. “Het gevoel leeft in Madrid dat Haaland vroeg of laat voor Real Madrid zal spelen”, zo klinkt het. Pimenta werd in de afgelopen jaren geregeld gezien in de skybox van de voorzitter van Real Madrid en het contact tussen de partijen zou goed zijn.

Desondanks lijkt het onwaarschijnlijk dat Real Madrid zich de komende tijd voor Haaland gaat melden. Los Blancos versterkten zich deze zomer met Kylian Mbappé, die transfervrij van Paris Saint-Germain overkwam. De 25-jarige Fransman vormt voorlopig met Vinícius Júnior en Rodrygo het vaste aanvalstrio van Carlo Ancelotti.

Haaland kwam in de zomer van 2022 voor zestig miljoen euro over van Borussia Dortmund en groeide uit tot een absolute sensatie in Manchester. In 102 wedstrijden voor City wist de 33-voudig international liefst 97 keer te scoren en 14 assists te leveren.

2024-09-07T14:44:41Z dg43tfdfdgfd