HARDE WOORDEN VAN DER VAART OVER WEGHORST: 'IK ZOU ME ER KAPOT AAN ERGEREN'

De populariteit van Wout Weghorst groeit en groeit tijdens dit EK, maar Rafael van der Vaart is geen grote fan van de supersub van het Nederlands elftal. Als ploeggenoot zou hij zich zo nu en dan 'kapot ergeren'.

Het soms excentrieke gedrag van Weghorst steekt Van der Vaart. "Van twintig procent van hem zou ik als medespeler soms denken: het mag wel een onsje minder, Wout. Het moet allemaal om hem draaien, dat gevoel. Als teamgenoot kun je je daar weleens dood aan ergeren."

"Als ik Memphis Depay was geweest, zou ik me kapot ergeren aan Weghorst", vervolgt de 109-voudig international. "Maar misschien zeg ik te veel nu... Aan de andere kant: op dit moment werkt het allemaal en dan heb je vrienden. Hij geeft alles, daar kun je niks van zeggen."

Weghorst begint woensdagavond in de halve finale tegen Engeland (aftrap 21.00 uur) opnieuw op de bank. Memphis krijgt de voorkeur van bondscoach Ronald Koeman, die één wijziging heeft doorgevoerd in zijn basiself: Donyell Malen krijgt de voorkeur boven Steven Bergwijn.

2024-07-10T18:55:53Z dg43tfdfdgfd