Sport

Trending:


Van Hanegem mist twee namen in Oranje: 'Dat is toch meer waard dan een paar doelpunten tegen Almere City of PEC Zwolle?'

Willem van Hanegem mist twee namen in de 30-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, die eerder deze week bekend is gemaakt.


Marko wijst probleem aan bij reddende engel Verstappen: 'Daardoor lag de slijtage hoger'

Helmut Marko lijkt zich er goed van bewust te zijn dat Max Verstappen in de Grand Prix in Imola het meubilair van Red Bull Racing heeft gered. Volgens de Oostenrijker was McLaren 'duidelijk sneller', maar mede dankzij enkele achterblijvers wist Verstappen de aanval van Lando Norris toch nog af te slaan. Voor de race werd al een spannende strijd verwacht tussen Verstappen, Norris, en Ferrari-coureur Charles Leclerc. In de eerste helft van de race...


Internationale media zien 'grote kat Verstappen' met de concurrentie spelen: 'Nogal saaie race'

Max Verstappen wist na een spannend gevecht met Lando Norris in de laatste rondes van de Grand Prix van Emilia-Romagna toch aan het langste eind te trekken. De Nederlander kwam met slechts zeven tienden voorsprong eerder dan de Brit over de finishlijn. Ook de internationale media vielen op dat Verstappen weer op het plekje op het podium stond waar hij al zo vaak heeft gestaan, maar dat de Nederlander er wel hard voor moest vechten deze keer....


Tegenvaller voor Feyenoord: transfer van zes miljoen euro valt in het water

Feyenoord incasseert een tegenvaller op de transfermarkt: Sassuolo degradeert uit de Serie A en is daarom niet verplicht zes miljoen euro over te maken voor Marcus Holmgren Pedersen.


Red Bull zag Norris opmerkelijk radiobericht krijgen: "Behoorlijk negatief, dat irriteerde hem"

Dr. Helmut Marko was in zijn nopjes met de overwinning van Max Verstappen op Imola, maar de topadviseur van Red Bull Racing zag ook hoe Lando Norris in de slotfase met rasse schreden dichterbij kwam. Het was duidelijk dat Norris hard aan het pushen was om Verstappen op te jagen, toen hij een boordradio-bericht kreeg van zijn engineer. "Dat irriteer...


Pascal Jansen is eerlijk en onthult of overstap naar Ajax of Feyenoord aan de orde is

Pascal Jansen is zondagavond in de uitzending van Studio Voetbal ingegaan op de mogelijke interesse van Ajax en Feyenoord in de oefenmeester.


Verstappen fysiek gebroken na dubbele zege Imola, Viaplay-reporter van grid verwijderd | GPFans Recap

Het meest besproken F1-nieuws van de dag, samengevat in één artikel.


Leclerc ontdekt geheim: 'McLaren en Red Bull doen iets speciaals met hun motor'

Charles Leclerc is Mister Consistency in 2024. In zeven Grands Prix tijd, plus twee sprintraces, finishte hij als enige negen keer in de top vier, maar een zege pakte hij al sinds 2022 niet meer. De Monegask ziet echter wel kansen na de thuisrace van Ferrari in Imola om het kleine gaatje met de concurrentie te dichten. Ferrari introduceerde voor de uitzinnige fans een pakket aan upgrades, waarmee men het gat naar de top wilde dichten. Dat lijkt...


Horner F1: 'Norris niet het probleem, Verstappen zat bijna zonder brandstof'

Volgens Christian Horner had Max Verstappen nog maar een fractie brandstof aan boord.


Mol deelt bizarre statistiek van Verstappen: 'Veel heftiger dan die 59 zeges'

Max Verstappen heeft het de afgelopen raceweekenden niet makkelijk gehad, maar na wederom een overwinning staat de teller in 2024 toch alweer op vijf Grand Prix-zeges. Menig coureur zou daar heel trots op zijn; voor Charles Leclerc is dit zelfs zijn carrièretotaal. Voor Verstappen is het een vierde seizoen op rij met imposante cijfers, merkt commentator Olav Mol op. Bij het Race Café van Ziggo Sport benoemt Mol dat de rol van de rijder weer...


F1 GP Imola: Verstappen en Hamilton hebben onderonsje op unieke beelden

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden een onderonsje in Imola.


Max Verstappen F1: Ferrari-fan die middelvinger kreeg reageert: "Je bent een legende in onze ogen"

Max Verstappen stak tijdens de kwalificatie van de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna zijn middelvinger op naar een Ferrari-fan die gebaren naar hem zat te maken. De fan reageerde vervolgens op TikTok en noemde de Nederlander een legende. In Imola ging de meeste steun uiteraard naar de Ferrari's. De tifosi kwamen in grote getale naar het thuiscircuit...


Paniek slaat toe: Dennis Higler legt Eredivisie-wedstrijd razendsnel stil

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente is zondagmiddag al na twee minuten voetballen stil komen te liggen.


Blamage in Imola: Perez zet zijn toekomst bij Red Bull serieus op het spel

Met zijn crash in de derde vrije training en zijn ronduit slechte kwalificatie deed Sergio Perez zichzelf geen plezier. In een periode waarin Red Bull Racing moet beslissen over een nieuw contract voor de Mexicaan, rommelde hij maar wat aan (bijna als vanouds) op de zaterdag voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Juist op het moment dat Perez het niet gebruiken, speelt hij dus nadrukkelijk met vuur.


Ajax loog in berichtgeving over onderzoek naar Sven Mislintat

Ajax is in de berichtgeving over het onderzoek naar de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet geheel eerlijk geweest. De Duitser werd op 24 september ontslagen door Ajax.


Feyenoord-bankzitter blijft mogelijk tóch: 'Zaakwaarnemer is met de club in gesprek'

Alireza Jahanbakhsh nam zondag met een publiekswissel tegen Excelsior afscheid van Het Legioen, maar sluit tóch niet uit dat hij ook volgend seizoen voor Feyenoord speelt.


Arne Slot eindigt laatste persconferentie opvallend en stapt op Valentijn Driessen af

Arne Slot heeft De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen na afloop van de persconferentie een knuffel gegeven, zo blijkt uit beelden van ESPN.


'Sainz legt zijn toekomst volledig in handen van Verstappen'

Carlos Sainz zit nog zonder zitje voor volgend seizoen. Wel zijn er meerdere teams geïnteresseerd. Zo houdt Red Bull Racing de Spanjaard in de gaten en is de Ferrari-coureur topprioriteit bij het team van Audi. Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz vertelt dat Sainz een ultimatum heeft gekregen van Audi om een beslissing te maken, maar dat de keuze van de Spanjaard afhankelijk is van de keuze van Max Verstappen over zijn toekomst.


Marko lacht na pole: Lambiase gebruikte mij om Verstappen nog meer aan te sporen

Helmut Marko stelt dat hij 'niet meer geloofde' in een pole van Red Bull in Imola. Hij grapt ook dat Gianpiero Lambiase woorden van de Oostenrijker heeft gebruikt om Max Verstappen nog meer aan te sporen.


Buitenlandse media over winst Verstappen in Italië: 'Slaapverwekkender dan een auto vol valium'

Max Verstappen wist na een spannend gevecht met Lando Norris in de laatste rondes van de Grand Prix van Emilia-Romagna toch aan het langste eind te trekken. De Nederlander kwam met slechts zeven tienden voorsprong eerder dan de Brit over de finishlijn. Ook de internationale media vielen op dat Verstappen weer op het plekje op het podium stond waar hij al zo vaak heeft gestaan, maar dat de Nederlander er wel hard voor moest vechten deze keer....


Brian Brobbey deelt met uiterst opvallende uitspraak genadeloze sneer uit aan PSV

Brian Brobbey stoort zich mateloos aan PSV, zo heeft de spits van Ajax aangegeven in gesprek met NOS Jeugdjournaal.


Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, ook Bayern München heeft interesse

Lutsharel Geertruida staat nog altijd op het lijstje bij RB Leipzig, maar tot een overstap lijkt het vooralsnog niet te komen. De verdediger van Feyenoord was vorig seizoen al dicht bij een overstap naar Duitsland.


Norris duidelijk: 'Iedereen die aan Verstappen twijfelt is dom'

Het weekend tot nu toe is een uitdaging gebleken voor Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing. Tijdens de vrije training was duidelijk dat de RB20 moeite had met de baan en de Nederlander was regelmatig op de radio te horen om zijn frustraties te uiten. Toch wist Verstappen de pole position voor de Grand Prix van zondag veilig te stellen. Lando Norris, die als tweede start, zegt dat hij er nooit aan heeft getwijfeld dat Verstappen partij zou...


Van Dongen grijpt in wanneer Perez gevoelig onderwerp aansnijdt: ‘We gaan het niet behandelen’

In Dit was het Weekend van ESPN wordt Kenneth Perez afgekapt door Milan van Dongen, wanneer de analist kritiek uit op Almere City-trainer Alex Pastoor.


Nieuwe club Chery lijkt bekend: 'NEC-uitblinker doorstaat medische keuring'

De nieuwe club van Tjaronn Chery lijkt bekend: de 35-jarige uitblinker van NEC zou inmiddels zelfs de medische keuring al hebben doorstaan en dichtbij een transfer naar Royal Antwerp FC staan.


Ajax krijgt concurrentie van Bayern München voor Erik ten Hag

Zowel Bayern München als Ajax hoopt op de komst van Erik ten Hag, schrijft de Britse krant Daily Mirror. De twee clubs geloven dat de Nederlander Manchester United aan het einde van het seizoen zal verlaten.


Jeroen Stekelenburg weet waarom Francesco Farioli nog niet van Ajax is

Francesco Farioli moet de nieuwe trainer van Ajax worden. Dat verzekerde Jeroen Stekelenburg zondagavond in Studio Voetbal. Dat de Italiaan nog niet van Ajax is, heeft vooral te maken met het feit dat zijn huidige club Nice nog in actie moest komen.


Hoogste cijfer voor Verstappen na indrukwekkend optreden in Imola

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Emilia-Romagna op zijn naam geschreven. De Nederlander moest er hard voor knokken dit keer, met Ferrari en McLaren die hem op de hielen zaten. Verstappen liet echter zien waarom hij drievoudig wereldkampioen is en krijgt dan ook het hoogste cijfer.


Ajax wil af van 'eiland' in selectie: 'Het plan is om ze allemaal te verkopen'

Ajax neemt komende zomer mogelijk afscheid van Jordan Henderson, Steven Bergwijn én drie spelers die 'een beetje een eiland' in de selectie vormen en bij een goed bod mogen vertrekken, zegt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.


Hevig geëmotioneerde Alex Pastoor vertelt met brok in de keel over tragisch nieuws

Alex Pastoor heeft een loodzware week achter de rug. Die stond in het teken van zijn afscheid als trainer van Almere City, maar de oefenmeester moest tegelijkertijd met zijn gezin het verlies van zijn schoonmoeder verwerken.


Doornbos zag hoe Lambiase Verstappen tot de orde riep: 'Max krijgt hier een standje'

Max Verstappen won de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar hij kwam in de slotfase nog wel onder vuur te liggen van Lando Norris, terwijl hij zich ook geen foutjes met de track limits meer kon veroorloven. De spanning in de slotfase zorgde voor de nodige communicatie tussen Verstappen en Gianpiero Lambiase, waarbij de wereldkampioen volgens Robert Doornbos zelfs een standje kreeg. Red Bull en McLaren lijken elkaar de laatste races haast niks te...


Bosz gaat met PSV de transfermarkt op: 'Naar volgend jaar toe moet alles beter'

Peter Bosz kijkt met PSV terug op een bijzonder seizoen, waarin de magische grens van negentig punten werd behaald. Toch denkt de oefenmeester dat het volgend jaar nóg beter moet. In gesprek met De Telegraaf vertelt Bosz hoe hij die verbetering wil realiseren.


Fans over Verstappen die record Senna evenaart: "Hij applaudisseert vanuit de hemel"

Verstappen liet zich weer zien in Imola.


Verstappen gebroken na F1 in Imola: 'Ik wil naar bed met pijnstillers'

De Grand Prix van Imola heeft Max Verstappen fysiek behoorlijk wat klachten bezorgd.


Ajax-fans reageren vol ergernis op merkwaardige uitspraak van ESPN-commentator

Commentator Michiel Teeling van ESPN heeft zondagmiddag tijdens de openingsfase van Vitesse - Ajax voor grote ergernis gezorgd bij veel supporters van Ajax.


Arne Slot voert zeer opvallende laatste wissel door als trainer van Feyenoord

Arne Slot heeft in zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord een opvallende wissel doorgevoerd.


ED hint op snelle transfers bij PSV: drie namen vallen in Eindhoven

Couhaib Driouech, Jeremiah St. Juste en Ryan Flamingo worden zondag genoemd als potentiële versterkingen voor PSV. Het Eindhovens Dagblad weet dat er op hun posities al ruimte is in de selectie van Peter Bosz.


Spelers Ajax en Vitesse pakken spandoek vast en komen met statement

Spelers van Vitesse en Ajax hebben zondagmiddag steun betuigd aan Tijani Babangida, die recent een ernstig auto-ongeluk heeft gehad.


Verstappen heeft overal een antwoord op: 'Ik moest hem nog even in een drift gooien'

Max Verstappen was het snelste in Q1, het snelste in Q2, het snelste in eerste run van Q3, en in de laatste run van Q3: business as usual voor de wereldkampioen dus, zou je zeggen, maar na de vrijdag in Italië wees niks erop dat Verstappen dit konijn nog uit de Italiaanse hoed zou kunnen toveren. Toch ging het op de valreep nog bijna mis, weet Verstappen. Verstappen liet in Q2 al enig machtsvertoon zien, en snelde in de opening van Q3 ook naar...


Domper voor Ajax: Bergwijn moet seizoenstart aan zich voorbij laten gaan

In de slotwedstrijd van het seizoen speelde Ajax met 2-2 gelijk bij het gedegradeerde Vitesse en kreeg het alvast de eerste domper te verwerken met het oog op het volgende seizoen. Steven Bergwijn pakte immers een gele kaart, waarmee hij tegen een schorsing aan is gelopen.


Brian Brobbey is heel eerlijk en wijst club aan waar hij nog graag voor wil spelen

Brian Brobbey zou graag nog eens voor Arsenal willen spelen, zo heeft de spits van Ajax aangegeven in gesprek met NOS Jeugdjournaal.


Verstappen moest 'gekke lijnen' rijden: 'Ik eindigde bijna op de tribune'

Max Verstappen hoefde dit seizoen nog niet eerder zo hard te vechten voor zijn overwinning als in Italië. De Nederlander liep op vrijdag achter de feiten aan, en wist op zaterdag net op tijd de boel te herstellen om via een evenaring van het polerecord van Ayrton Senna de beste startpositie te bemachtigen. Vanaf die poleposition kwam Verstappen alsnog onder druk te staan. Bij de start was Norris iets beter weg, maar Verstappen wist de binnenkant...


Ajax-speler kort na duel met Vitesse toegezongen in Premier League-stadion

Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk bij Vitesse. Eén speler van Ajax werd tijdens Liverpool - Wolverhampton Wanderers, bij het afscheid van Jürgen Klopp, toegezongen door de fans van Liverpool: Jordan Henderson,


Ajax-supporters zorgen voor onbegrip en krijgen de volle laag: 'Wat een randdebielen, hoe dom ben je?'

Supporters van Ajax hebben zondagmiddag voor ergernis gezorgd in het Gelredome.


Stella spreekt Norris tegen: 'We hebben het wel over Max Verstappen'

Andrea Stella mocht in zijn geboorteland terugkijken op een succesvol weekend voor zijn team. Een dubbele podiumnotering bleek na de gridstraf van Oscar Piastri buiten bereik te blijven, maar Lando Norris kon in de slotfase nog wel aan de achtervleugel van Max Verstappen snuffelen. De Italiaanse teambaas was na afloop nuchter, en hield een andere lezing na op de situatie in de slotfase dan zijn coureur. Sinds Stella aan het roer kwam bij McLaren...


Dit gebeurt er nu Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis gelijk eindigen op de topscorerslijst

Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong zijn allebei de winnaars van de Willy van der Kuijlen-trofee 2023/24. De spitsen van AZ en PSV maakten 29 competitietreffers.


Ster van Feyenoord denkt aan vertrek: 'Ik weet niet of dit mijn laatste wedstrijd was'

Lutsharel Geertruida kan niet beloven dat hij volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt. De aanvoerder krijgt zondag de vraag of zijn optreden tegen Excelsior (4-0 zege) zijn laatste wedstrijd was in het shirt van Feyenoord.


Duitse media zien Verstappen op eieren lopen: 'Dit wordt een vicieuze cirkel'

Red Bull Racing werkte in 2024 al enkele dominante weekenden af, waaronder Bahrein, Japan, en China, maar de overtuiging ontbrak ook verschillende keren: Australië, Miami, en Imola zorgden voor kopzorgen bij de constructeurskampioen. Het Duitse Auto, Motor, und Sport analyseerde de race, en verzamelde reacties van Pierre Waché en Pirelli-topman Mario Isola. ' Red Bull is onder druk komen te staan', is de eerste conclusie van Michael Schmidt, die...


Aan Ajax gelinkte trainer meldt zich op de hoofdtribune bij Vitesse tegen Ajax

Pascal Jansen is zondagmiddag opnieuw aanwezig bij een wedstrijd van Ajax.


Janssen noemt 'beste speler van de Eredivisie': 'Hij heeft het meeste impact'

Pascal Jansen hoopt dat Vangelis Pavlidis de kans krijgt om deze zomer een mooie stap te zetten, zo geeft de voormalig trainer van AZ aan bij Studio Voetbal. Jansen weet dat Pavlidis zich op twee competities specifiek focust, namelijk de Bundesliga en de Premier League. Theo Janssen noemt Pavlidis zelfs de beste speler van het seizoen.