JACK VAN GELDER TREKT ééN CONCLUSIE OVER AJAX UIT VERRASSEND BERICHT OVER REMKO PASVEER

Jack van Gelder trekt een duidelijke conclusie uit het feit dat Remko Pasveer bij Ajax onder de lat de voorkeur lijkt te gaan krijgen boven Diant Ramaj. Dat trainer Francesco Farioli de veertigjarige Nederlander verkiest boven zijn achttien jaar jongere concurrent uit Duitsland, kan volgens Van Gelder alleen maar betekenen dat de Ajax 'een enorme geldnood heeft'.

Afgelopen dinsdag berichtte Voetbal International dat Pasveer als eerste keus aan het seizoen lijkt te gaan beginnen. Ramaj, die vorig seizoen toch een prima indruk achterliet, zou zelfs mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. Al snel kwam de geruchtenmolen op gang en werd gewag gemaakt van interesse van zowel Chelsea als een aantal Spaanse clubs in de Duitser, later werd duidelijk dat ook Manchester City Ramaj op het oog zou hebben.

In De Oranjezomer wordt de verwachte keuze van Farioli woensdagavond besproken. "Als Pasveer inderdaad keept, en hij (Farioli, red.) passeert dus een keeper die het vorig jaar behoorlijk goed heeft gedaan, dan betekent dat dat Ajax enorme geldnood heeft", zegt Van Gelder. "Want deze jongen kan geld opbrengen, misschien twintig miljoen, vermoedt men." Noa Vahle brengt daar tegenin dat het ook 'gewoon' een sportieve keuze van Farioli is. Van Gelder geeft toe dat dat het geval kan zijn, maar denkt dat de gevolgen dan wel erg groot zijn: "Je hebt dan wel die keeper zó afgeschminkt, dat dat niets meer wordt."

Bekijk hieronder het hele fragment uit De Oranjezomer.

2024-07-25T06:59:30Z dg43tfdfdgfd