JE GELOOFT NOOIT HOE WEINIG GOEDE PASSES WIJNALDUM IN 33 MINUTEN VERSTUURDE TEGEN POLEN

Met Georginio Wijnaldum als invaller binnen de lijnen wist het Nederlands elftal de EK-opener tegen Polen zondagmiddag uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen: 1-2. De routinier beleefde zelf echt een bedroevende invalbeurt.

Wijnaldum werd in de 62ste minuut van de wedstrijd door Koeman binnen de lijnen gebracht als vervanger van Joey Veerman. De middenvelder stond uiteindelijk 33 minuten binnen de lijnen, maar wist zijn stempel totaal niet op de wedstrijd te drukken. Eén bedroevende statistiek van Wijnaldum springt in het oog.

Wijnaldum voltooide in de 33 minuten die hem gegund werden namelijk slechts 4 passes, hetgeen schrikbarend laag is voor een middenvelder in de as van het veld. Hij noteerde bovendien een erg laag slagingspercentage qua passes van 66,7 procent. Een andere invaller, Wout Weghorst, leverde wél, door in de slotfase het winnende doelpunt te maken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Bizar: Depay komt paar uur voor EK-start tegen Polen met harde uithaal

2024-06-16T15:21:08Z dg43tfdfdgfd