'KANS OP SNEL AJAX-VERTREK NEEMT TOE: FRANSE EN SPAANSE CLUBS MELDEN ZICH'

Branco van den Boomen kan na één seizoen alweer vertrekken bij Ajax. De 28-jarige middenvelder geniet concrete interesse van een aantal Franse en Spaanse clubs, meldt De Telegraaf dinsdagavond.

Volgens de krant wordt de kans op een snelle transfer van Van den Boomen steeds groter. De Fransen en Spanjaarden zouden zich al bij Ajax en de speler hebben gemeld. Hij kwam vorige zomer transfervrij over van Toulouse en heeft een contract tot medio 2027 in de Johan Cruijff Arena.

Hoewel Van den Boomen niet direct aanspraak lijkt te maken op een basisplaats, wilde trainer Francesco Farioli hem er aanvankelijk wel bij houden. Mede door de precaire financiële situatie staan de Amsterdammers nu echter toch open voor een deal. De miljoenen die Van den Boomen kan opleveren, kan Ajax goed gebruiken om de selectie te versterken. De club kan zich pas roeren als het eerst zelf spelers verkoopt.

Van den Boomen deelde het afgelopen seizoen in de malaise bij Ajax. Bovendien speelde een knieblessure hem parten. Door zijn goede periode bij Toulouse staat hij er nog altijd goed op in Frankrijk, maar ook in Spanje wordt hij dus begeerd.

2024-07-09T15:36:23Z dg43tfdfdgfd