'KOOPOPTIE IN CONTRACT WIJNALDUM IS ROMA TE GORTIG: TERUGKEER NAAR PSG'

AS Roma gaat de koopoptie in het huurcontract van Georginio Wijnaldum niet lichten, zo is prijsgegeven aan Sky Sport Italia. De verbintenis van de 32-jarige Nederlander bij Paris Saint-Germain loopt nog tot medio 2024.

Roma nam Wijnaldum begin augustus op huurbasis over van PSG. Al snel kreeg de Oranje-international een grote tegenvaller te verwerken. Tijdens een training brak Wijnaldum kort na zijn komst en competitiedebuut voor de Romeinen zijn scheenbeen. De routinier miste de kans om zich in de WK-selectie te spelen en maakte na een revalidatie van bijna zes maanden zijn rentree. Uiteindelijk kwam hij nog tot 23 optredens voor Roma. In de verloren Europa League-finale tegen Sevilla was de huurling invaller.

Roma bereikte bij het huren van Wijnaldum overeenstemming met PSG over een koopoptie van negen miljoen euro, maar ziet volgens Italiaanse bronnen af van het kopen van de Rotterdammer. Er is financiële nood bij de nummer zes van de Serie A en Wijnaldum heeft niet voldoende indruk gemaakt om diep in de buidel te tasten voor hem. De ervaren kracht is door Ronald Koeman wel opgenomen in de Oranje-selectie voor de finaleronde van de Nations League.

Op papier lonkt voor Wijnaldum door zijn doorlopende contract bij PSG een nieuwe kans in Parijs, maar of het zover gaat komen is de vraag. Hij werd door de Franse topclub in 2021 overgenomen van Liverpool. Een seizoen later mocht de Champions League-winnaar dus al op huurbasis vertrekken. Roma zou al transfervrij een nieuwe middenvelder hebben vastgelegd. De verwachting in Italië is dat de club snel Houssem Aouar presenteert. De Frans international verlaat Olympique Lyon.

2023-06-06T16:47:07Z dg43tfdfdgfd