KRANKZINNIGE BEELDEN: GRONINGEN-SUPPORTER GEEFT JETRO WILLEMS EEN DREUN

De derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen is zondag in de slotfase stilgelegd, vanwege misdragingen van een deel van het thuispubliek. Groningen-vleugelverdediger Jetro Willems kreeg toen hij de boel probeerde te sussen zelfs een rake klap.

Een minuut of tien voor het einde, bij een 0-2 achterstand, kwam er een 'supporter' het veld op. Hij kwam in een worsteling met meerdere stewards, wat ervoor zorgde dat het nog onrustiger werd. Een aantal stewards werd belaagd en Serdar Gözübüyük liet daarom niet verder voetballen.

De spelers van Groningen gingen naar het vak waar het onrustig was en Willems en Elvis Manu, die reeds vervangen was, kwamen in een worstelpartij met de eigen aanhang terecht. Een klap richting Manu ging net mis; Willems werd even later wél geraakt. Verder werd er met bier gegooid naar het nabijgelegen vak, waar ook veel kinderen zaten.

Gözübüyük dirigeerde de spelers naar de kleedkamers. Na een afkoelperiode werd er uiteindelijk verder gevoetbald. 

'Dit is een trieste dag', zei analist Kees Kwakman van ESPN. 'Het zijn misschien vijftien supporters, maar die verpesten het zo ook voor de rest. We moeten dit weer afkeuren, voor de zoveelste keer. Met al die verhalen over supporters... Dit versterkt het verhaal richting maatregelen die we allemaal niet willen. En dan wordt een grote groep gestraft...'

2023-03-19T13:12:26Z dg43tfdfdgfd