NEC IS ERUIT MET 'CLUBMAN' VAN ROOIJ EN WACHT NOG OP TWEE SPELERS

Bart van Rooij is ook na dit seizoen te bewonderen in de Goffert. Het aflopende contract van de 21-jarige rechtsback is met twee seizoenen verlengd tot medio 2025.

'Na goede gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat bij NEC blijven de juiste keuze is voor mijn ontwikkeling', verklaart Van Rooij op de clubwebsite. 'Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals dat ik altijd heb aangegeven dat NEC mijn club is.'

'Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben alles transparant kunnen bespreken met Bart', aldus technisch directeur Carlos Aalbers. 'Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt en daarom was het voor Bart soms een achtbaan om tot een besluit te komen. In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor NEC en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten. Dan ben je met recht een clubman.'

NEC hoopt binnenkort ook goed nieuws te kunnen delen over aanvaller Souffian El Karouani en verdediger Iván Márquez. Beiden beschikken over een aflopende verbintenis bij de Gelderse club.

Van Rooij speelt komende zomer dertien jaar voor de Nijmeegse Eredivisionist. In de zomer van 2010 maakte hij als jeugdspeler de overstap van Estria uit het naburige Escharen.

2023-03-30T08:48:36Z dg43tfdfdgfd