'ONMEUNIG TROTSE' VAN WOLFSWINKEL HAKT KNOOP DOOR OVER TOEKOMST

Ricky van Wolfswinkel (35) blijft speler van FC Twente. De spits heeft de supporters van de club uit Enschede die blijde boodschap bezorgd in een video die zondagochtend op de sociale media van Twente is verschenen. Zijn aflopende contract in de Grolsch Veste wordt dus met een jaar verlengd.

'Ik ben onmeunig trots om deel uit te maken van dit team, en volgend jaar ben ik er gewoon weer bij. Want ik, ik blijf bij Twente', zo heeft de veteraan het laatste woord in een video van ruim drie minuten waarin hij vertelt waarom hij het zo goed naar zijn zin heeft in de ploeg van Joseph Oosting. Allerlei teamgenoten komen in beeld, waaronder ook de recent bij Twente vertrokken Joshua Benet.

Van Wolfswinkel, die debuteerde bij Vitesse, keerde in 2021 terug in Nederland om aanvalsleider te worden bij FC Twente. In 95 duels kon hij tot dusver 39 keer een doelpunt vieren. Twente haalde in beide seizoenen Europees voetbal, en plaatst zich bij winst op AZ zondag voor de voorrondes van de Champions League.

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij dat hij zijn aanvaller over de streep heeft kunnen trekken. 'Ricky heeft afgelopen jaren een grote bijdrage gehad in de prestaties van de club en vervult ook een heel positieve rol binnen de selectie. Een slimme spits met een sterk karakter. Komend seizoen gaat Ricky in de Eredivisie en op het Europese podium wederom van grote waarde zijn voor FC Twente', aldus Bruggink op de clubwebsite.

2024-05-05T09:37:03Z dg43tfdfdgfd