OUDE LIEFDE BENADERT RUUD VAN NISTELROOIJ VOOR TERUGKEER ALS ASSISTENT-TRAINER

Ruud van Nistelrooij heeft een aanbieding van Manchester United op zak, zo meldt de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano zondagmiddag. Op Old Trafford zou de voormalig topspits deel uit moeten gaan maken van de technische staf van hoofdtrainer Erik ten Hag. Ook het Algemeen Dagblad maakt inmiddels melding van de interesse.

Ten Hag kreeg eerder deze maand eindelijk duidelijkheid over zijn toekomst in Manchester. Na lang twijfelen - en het voeren van gesprekken met mogelijke opvolgers - besloot de clubleiding de Nederlandse trainer tóch een derde seizoen te gunnen nadat de oud-trainer van Ajax en FC Utrecht de club afgelopen seizoen naar de laagste eindklassering ooit in het Premier League-tijdperk, de achtste plaats, loodste. Het winnen van de FA Cup ten koste van Manchester City plus de doorbraak van talenten als Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo zou de Tukker echter in het zadel hebben gehouden.

Verschuivingen

Er staat onder de nieuwe mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe wel het nodige te veranderen bij Manchester United. Zo worden er op directieniveau nieuwe mensen op cruciale posities aangetrokken en speculeerden Engelse media de afgelopen tijd ook al over de samenstelling van de technische staf. Met Mitchell van der Gaag en Steve McClaren heeft Ten Hag momenteel twee assistenten, maar Van Nistelrooij zou volgens Romano dus een aanbod hebben ontvangen om vanaf deze zomer deel uit te gaan maken van een hervormde technische staf.

150 doelpunten

Als speler stond Van Nistelrooij tussen 2001 en 2006 onder contract bij Manchester United. Na vijf jaar - en 150 doelpunten in 219 wedstrijden - vertrok de Brabander na onenigheid met trainer Sir Alex Ferguson naar Real Madrid. Daarna speelde hij nog voor Hamburger SV en Málaga, alvorens zijn actieve loopbaan in 2012 te beëindigen.

Burnley

Al snel besloot Van Nistelrooij zich daarna te storten op het trainersvak. Na twee jaar als assistent-trainer bij het Nederlands elftal te hebben gefungeerd, trad hij in de zomer van 2016 in dienst bij PSV, de club die hij in 2001 verruilde voor United. In de tussentijd keerde hij als assistent van Frank de Boer nog een jaar terug bij Oranje, alvorens in de zomer van 2022 als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Eindhoven nadat Van Nistelrooij een jaar de leiding had gehad over Jong PSV. Vlak voor het einde van zijn eerste seizoen besloot de oud-spits op te stappen, sindsdien is hij clubloos. De afgelopen tijd werd hij veelvuldig gelinkt aan Premier League-degradant Burnley, dat op zoek is naar een opvolger voor de naar Bayern München vertrokken Vincent Kompany. Volgens Romano is de Brabander nog altijd 'een belangrijke kandidaat' bij die club, die komende week een beslissing zal gaan nemen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten in Studio Fußball.

2024-06-23T12:55:46Z dg43tfdfdgfd