'PARIS SAINT-GERMAIN ZET GALTIER PER DIRECT OP STRAAT'

Paris Saint-Germain heeft Christophe Galtier ontslagen. Dat melden onder meer, L'ÉquipeLe Parisien en RMC Sport. De Franse coach lag onder vuur wegens tegenvallende prestaties en beschuldigingen van racisme.

Directeur Luis Campos zou Galtier dinsdagmorgen hebben medegedeeld dat zijn dienstverband in de Franse hoofdstad per direct wordt stopgezet. Dat is een gevolg van de (te) magere sportieve prestaties van PSG, dat door toedoen van Bayern München in de achtste finale uit de Champions League vloog. 

Ook in de strijd om de Coupe de France sneuvelde PSG voortijdig. In de Ligue 1 bleef het sterrenensemble ondanks enkele uitglijders steevast aan kop. Dat leidde tot titelprolongatie, al finishte naaste achtervolger RC Lens uiteindelijk op slechts een puntje van de landskampioen.

Veelbesproken zaak

Buiten het veld was Galtier verwikkeld in een veelbesproken zaak. De trainer werd beschuldigd van racisme en islamofobie in de periode bij zijn vorige werkgever OGC Nice.

Galtier begon in de zomer van 2022 bij PSG. De 56-jarige Fransman was aan de Côte d'Azur losgeweekt om in Parc des Princes aan de slag te gaan als de opvolger van Mauricio Pochettino. Wie Galtier moet opvolgen, is nog niet bekend. In de wandelgangen zingen de namen van Julian Nagelsmann, Luis Enrique en Xabi Alonso rond. Volgens L'Equipe meldt Nagelsman zich spoedig in Parijs voor gesprekken met PSG. De Franse krant denkt dat de Duitser de beste papieren heeft.

2023-06-06T12:17:04Z dg43tfdfdgfd