PEREZ VERBAASD NA ORANJE-GELIJKSPEL: 'WAT WIL JE DAN? KOM OP, MAN...'

Kenneth Perez vindt dat Nederlanders over het algemeen te kritisch zijn op Oranje. De Deense analist wijst naar het gelijkspel tegen Frankrijk van vrijdagavond.

Het Nederlands elftal speelde in Leipzig doelpuntloos gelijk tegen Les Bleus. Na afloop zijn de geluiden in de media overwegend kritisch. "Ik vind de Nederlanders kritisch op het Nederlands elftal. Wordt er ook een keer rekening gehouden met de tegenstander?", vraagt Perez zich af bij EK Praat op ESPN. "Wat wil je dan? Een meeslepende wedstrijd en met 2-1 verliezen? Kom op, man..."

"Weet je wat het is... Je moet de eerste drie wedstrijden doorkomen. Daarna krijg je meeslepende wedstrijden", aldus de voormalig middenvelder, die de Nederlanders 'honderd procent' té kritisch vindt. "Ik vind dat je vergeet wat de moeilijkheidsfactor van de tegenstander is." Perez neemt Memphis Depay als voorbeeld. "Dat is de belangrijkste speler van Oranje. Tenminste, hij mag alles doen, en hij is wisselspeler bij Atlético Madrid."

"Aan de andere kan speelt de sterspeler van Atlético", doelt hij op Antoine Griezmann. "Dan nog denken we: hoe kan dit nou...? Het rijmt vaak niet."

2024-06-22T07:27:55Z dg43tfdfdgfd