RAPPORTCIJFERS MAN UTD: ANTONY EEN MATIGE ARTIEST, WEGHORST VERVULT ROL NIET

Het succes van de spelers die manager Erik ten Hag haalde bij Manchester United is nogal wisselend. Tot die conclusie komen ze in Manchester tijdens de interlandperiode.

De laatste fase van het seizoen gaat aanbreken en om het laatste deel in te luiden keek de lokale krant Manchester Evening News naar het al gespeelde deel van het seizoen. Daarbij werden de spelers die minimaal vijf basisplaatsen kregen dit seizoen onder de loep genomen. Met wisselende resultaten voor spelers met een verleden in de Eredivisie.

Zo staat Lisandro Martínez helemaal bovenaan de lijst met rapportcijfers. Net als Raphaël Varane, Casemiro en clubtopscorer Marcus Rashford krijgt hij een dikke 9 voor zijn seizoen tot dusver. 'Eén van de beste aanwinsten van dit seizoen. Martínez heeft nauwelijks teruggekeken op het Brentford-debacle (zie artikel onder, red.) en zijn lengte die door deze wedstrijd opeens belangrijk werd, doet er sindsdien niet meer toe. Bijna net zo goed in de aanval als in de defensie', wordt de Argentijn die werd overgenomen van Ajax gecomplimenteerd.

Daarmee houdt het wel op met positieve dingen over oude bekenden van de Eredivisie. Tyrell Malacia, Antony en Wout Weghorst konden nog niet bekoren op Old Trafford. De potentie wordt echter wel gezien. 'Malacia heeft moeite om zijn niveau van augustus en september te behouden en is vooral de back-up van Luke Shaw. Dit is een proces.' Ook bij Antony wordt gesproken over een gestage lijn die ingezet moet worden. 'Een aantal geweldige goals, een aantal cruciale doelpunten, maar hij kan ook een matige artiest zijn op het veld. '

Weghorst blijft samen met Harry Maguire, Anthony Elanga en Anthony Martial steken op een 4 als rapportcijfer. 'Vervult in wezen niet de rol waarvoor hij gekocht is (doelpuntenmaker) en Ten Hag heeft hem verder van het doel ingezet om hem enige impact te laten hebben.'

Man Utd is richting de laatste fase van het seizoen nog op drie fronten actief. Na het winnen van de League Cup is ook de FA Cup een mogelijke prooi voor Ten Hag, Brighton & Hove Albion is de tegenstander in de halve finale. In de Premier League staat Man Utd inmiddels derde, een terugkeer in de Champions League is het gevolg als deze plek wordt vastgehouden. Momenteel speelt de club op het tweede Europese niveau. Sevilla is in de kwartfinale van de Europa League de volgende tegenstander.

2023-03-30T08:18:31Z dg43tfdfdgfd