'RECORDTRANSFER AANSTAANDE: STADE RENNAIS MAAKT VAN KOMST KöKCU VAN FEYENOORD TOPPRIORITEIT'

Orkun Kökcu staat in de belangstelling van Stade Rennais, melden Franse media. De middenvelder heeft een uitstekend seizoen bij Feyenoord achter de rug en lijkt komende zomer te vertrekken. Naar verluidt staat de komst van de 22-jarige spelverdeler bovenaan de prioriteitenlijst van de Franse subtopper.

Stade Rennais wil naar verluidt twee nieuwe spelers aantrekken om het middenveld te versterken. De club zou daarbij zeer onder de indruk zijn geraakt van Kökcu, die dit seizoen in 46 wedstrijden 12 keer het net wist te vinden en 5 doelpunten voorbereidde. Ook Benfica, Arsenal en Liverpool hebben de tweebenige Feyenoorder op de korrel.

Er wordt in West-Frankrijk echter wel gevreesd voor de vraagprijs: Feyenoord wil 45 miljoen euro vangen voor de 20-voudig Turks international, die tot de zomer van 2025 vastligt. Daarmee zou hij meteen de duurste speler van de club ooit worden: het huidige record staat op naam van Amine Gouiri, die afgelopen zomer voor 28 miljoen euro overkwam van OGC Nice.

Artikel gaat verder onder de video

Mocht Kökcu toch onhaalbaar blijken, dan hebben Les Rouge et Noirs ook een plan B klaarstaan. De club houdt namelijk ook de verrichtingen van Dion Lopy in de gaten. De 21-jarige Senegalees maakt veel indruk bij Stade Reims, waar hij tot de zomer van 2026 onder contract staat. De verwachting is dat Reims een minder hoog bedrag voor Lopy zal vragen dan Kökcu voor Feyenoord.

2023-06-06T15:37:28Z dg43tfdfdgfd