'SL BENFICA SCHETST FEYENOORD 'ENZO SCENARIO' EN MAAKT HAAST'

Orkun Kökcü staat ervoor open om het verhaal van SL Benfica aan te horen, zo meldt de Portugese krant Record woensdagochtend. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord is een topprioriteit voor de kampioen van de Primeira Liga en wil het liefst deze week nog toeslaan in De Kuip.

SL Benfica hikt echter wel tegen de vraagprijs van Feyenoord aan. De Rotterdammers verlangen een bedrag van veertig miljoen euro voor de international van Turkije. De Portugezen denken een goede kans te maken met een deal waarbij een deel van de transferrechten in handen blijft van Feyenoord, zoals in het verleden ook is gedaan tijdens de onderhandelingen met River Plate over Enzo Fernández.

Kökcü wordt door trainer Roger Schmidt gezien als de ideale vervanger van de vertrokken Fernández. Het medium meldt dat SL Benfica van plan is om rond de dertig miljoen euro te bieden voor tachtig procent van de transferrechten. In de toekomst kunnen de Rotterdammers dus enorm profiteren wanneer de Portugezen er opnieuw in slagen een speler voor miljoenen te verkopen. Voor Feyenoord zou dit een recorddeal betekenen.

Luis Sinisterra is op dit moment voor Feyenoord de recordverkoop. De buitenspeler ging afgelopen zomer voor een bedrag van vijfentwintig miljoen euro naar Leeds United. SL Benfica nam Enzo in de zomer van 2022 voor een bedrag van veertien miljoen euro over van River Plate en door een hoog doorverkooppercentage liep de transfersom uiteindelijk op naar iets meer dan 44 miljoen euro. De Portugezen hopen dat Feyenoord een dergelijke constructie ook ziet zitten.

2023-06-07T04:31:00Z dg43tfdfdgfd