SPAANSE BOND PIKT UITLATINGEN NIET: FLINKE SCHORSING VOOR LAHOZ-VERDACHTMAKINGEN

Uitspraken van anderhalve maand geleden over scheidsrechter Mateu Lahoz komen Sergio Canales duur te staan.

De middenvelder van Real Betis is door La Liga geschorst voor de aankomende vier wedstrijden van zijn club. Op 19 oktober jongstleden ontving Canales voor het eerst in zijn carrière een rode kaart. De regelmatig bekritiseerde Lahoz deelde binnen vijf seconden twee gele kaarten uit aan de ervaren middenvelder (32).

Na zijn eerste gele kaart waarschuwde Lahoz Canales dat als hij nog eens zijn mond zou opentrekken, hij nog een kaart kon verwachten. 'Oké, als je me niet laat praten, vraag me dan geen persoonlijke dingen of iets over mijn familie', reageerde de roodziende Canales vervolgens.

Het incident bleef Canales dwarszitten. Op 18 februari, nadat hij matchwinner werd tegen Real Valladolid (2-1), kwam Canales terug op de aanvaring met Lahoz. Canales vertelde elk contact met Lahoz, die op die dag ook zijn wedstrijd floot, te vermijden. Ook zei hij te geloven dat de eerdere beslissing van Lahoz met voorbedachten rade genomen was. Die uitspraak kost Canales nu vier wedstrijden schorsing.

Canales mist daardoor de duels met Atlético Madrid, Cádiz, Espanyol en Osasuna. Real Betis, dat onlangs door Manchester United uit de Europa League werd geknikkerd, is in La Liga nog volop in de race om een Champions League-ticket.

2023-03-30T08:33:28Z dg43tfdfdgfd