SPAANSE VERBAZING OVER EK-CAMPAGNE MEMPHIS: 'VEEL ATLéTICO-FANS VRAGEN ZICH AF...'

Memphis Depay heeft de achterban van Atlético Madrid verbaasd op het EK, zo concludeert sportkrant AS. Waar de Nederlander bij de Spaanse club regelmatig kampte met blessureleed, terwijl hij bij Oranje juist op zou vallen door zijn 'fysieke kracht'.

In zijn anderhalf jaar bij Atlético kampte Memphis regelmatig met fysieke klachten. Zo liep hij zes verschillende spierblessures op. 'Veel Atlético-fans die dit EK de tv aanzetten en naar de wedstrijden van Nederland kijken, vragen zich af: waar was deze Memphis?', zo schrijft AS. 'Deze versie van Memphis heeft namelijk niets te maken met degene die op 30 juni uit zijn contract liep bij Atlético.'

Het valt AS op dat Memphis bij Oranje juist vrijwel alles speelt op het EK, in tegenstelling tot in zijn Atlético-periode. 'Memphis valt dit EK op door zijn fysieke kracht. Het probleem bij Atlético was dat Simeone zelden op hem kon rekenen, terwijl Koeman dat nu wel kan in Duitsland. Memphis zien we in ieder geval niet meer terug bij Atlético. Hij is transfervrij', besluit de sportkrant.

Hoewel Memphis al vijf duels in de basis startte, stelt hij tot dusver teleur op het EK. De 97-voudig international was op het Europese eindtoernooi goed voor één goal en één assist. Woensdag neemt hij het met Oranje op tegen Engeland in de halve finale.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!

2024-07-08T13:32:06Z dg43tfdfdgfd