STUNTPLOEG SPARTA STAAT VIJFDE: 'REALITEIT IS DAT WE NU MET FC TWENTE STRIJDEN'

Sparta Rotterdam blijft maar op zijn roze wolk zitten en versloeg zaterdagavond ook FC Emmen, waardoor de ploeg van Maurice Steijn nu in ieder geval tijdelijk op de vijfde plaats in de Eredivisie staat. Zondagavond moet blijken of FC Twente Sparta weer weet te passeren of niet.

De overwinning in Drenthe betekende voor Sparta alweer de dertiende zege van dit seizoen. De ploeg heeft nu 46 punten: dat zijn er twee meer dan FC Twente, dat nog wel een duel tegoed heeft en zondagavond tegen AZ speelt. Steijn is, uiteraard vooral vanwege zijn zoon Sem, als toeschouwer bij de wedstrijd in de Grolsch Veste aanwezig.

Sparta stelt zich dit seizoen bescheiden op en keek in de voorbije weken eigenlijk vooral naar FC Utrecht, dat zevende staat. De Domstedelingen leden zaterdag echter een pijnlijke nederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) en hebben nu acht punten minder dan Sparta. Naar Utrecht hoeven Steijn en zijn mannen nu dus even niet meer te kijken.

'De realiteit is dat we op dit moment met Twente om de vijfde plek strijden', zei Steijn tegen RTV Rijnmond. 'Zij kunnen zondag weer over ons heen, maar hebben natuurlijk wel een lastige wedstrijd met AZ. Maar goed, het is nog acht wedstrijden, waarin wij ook nog een heel zwaar programma krijgen. Feyenoord, AZ, Heerenveen, Twente en PSV achter elkaar… Maar we zitten er lekker in en ik ben vooral heel trots op de jongens dat we op dit moment op de vijfde plek staan.'

Steijn wil de 'strijd' met FC Twente niet te groot maken: 'Want in principe maakt het niet heel veel uit. Natuurlijk, je wil zo hoog mogelijk eindigen, maar of je nou vijfde, zesde, zevende of achtste wordt: al die plekken zijn goed voor de play-offs. Maar ik ben benieuwd hoe het er morgen rond tien uur, want die wedstrijd van Twente is om acht uur, voor staat.'

2023-03-19T07:57:14Z dg43tfdfdgfd