Voetbal

Trending:


Real Madrid hakt pijnlijke knoop door en stuurt clublegende weg die zelf niet weg wil

Real Madrid heeft zo goed als zeker besloten dat Luka Modric na 12 mooie jaren de club moet verlaten. De ploeg die op 1 juni de Champions League-finale speelt tegen Borussia Dortmund wil het contract van de Kroaat niet verlengen, ondanks het feit dat Modric zelf flink in wil leveren om bij de Koninklijke te blijven, meldt Relevo. Het medium durft het nog niet met 100% zekerheid te zeggen, maar is vrij zeker van de zaak. Modric zal de club...


Ajax ziet kansen op directe plaatsing groepsfase Europa Laegue in rook op gaan

Ajax zal in de komende zomer zo goed als zeker voorrondes van de Europa League moeten spelen. De Amsterdamse club had een kans om een direct Europa League-ticket te bemachtigen, maar dat ideale scenario lijkt nu zo goed als van de baan te zijn. Nog niet zo lang geleden had men in Amsterdam zijn hoop gevestigd op FC Porto en Aston Villa. FC Porto staat er nog altijd goed voor - de club moet derde worden (of 5e of lager eindigen) en/of de beker...


KNVB reageert op pikante aanstelling Bas Nijhuis: ‘Integriteit staat niet ter discussie’

De KNVB gaat scheidsrechter Bas Nijhuis niet van het duel tussen AZ en FC Utrecht afhalen. De scheidsrechter is geboren en getogen in Enschede en mag daarom geen wedstrijden van FC Twente fluiten


Iniesta en Ramos meldden zich na WK-finale in 2010 bij douches Oranje

Na de verloren WK-finale in 2010 zaten Andrés Iniesta en Sergio Ramos op de grond in de douches van Oranje. De Spanjaarden waren daar om Wesley Sneijder te troosten, zo vertelt Kees Jansma.


'De Vrij overweegt terugkeer naar Nederland: Feyenoord wacht 'met open armen' op verdediger'

Een hernieuwde samenwerking tussen Feyenoord en Stefan de Vrij na de zomer valt niet uit te sluiten. Volgens La Gazzetta dello Sport overweegt de mandekker van Internazionale na dit seizoen terug te keren naar Nederland.


Ferrari zette Leclerc buitenspel: 'Het is me pas na Miami verteld'

Het wisselen van een race engineer komt weinig voor. Het is helemaal zeldzaam dat coureurs midden in een seizoen van engineer wisselen, al overkwam het het Valtteri Bottas twee weken geleden ook. Ook Ferrari heeft een wijizging doorgevoerd. In de aanloop naar de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola hebben de Italianen de race-engineer van Charles Leclerc gewisseld en dat was hem pas na de Grand Prix van Miami aangekondigd.


Rooney vertelt anekdote over tijd bij United: ’Hij was een nachtmerrie en sprak een half jaar niet met Ryan Giggs’

Wayne Rooney is met 253 doelpunten de clubtopscorer van Manchester United, de legendarische spits speelde van 2004 tot en met 2017 voor The Red Devils. Tijdens een interview met The Overlap doet de Engelsman een boekje open over zijn tijd bij United en vertelt dat Nemanja Vidic soms een verschrikkelijke teamgenoot was in de kleedkamer van de Engelse grootmacht. 'Ik sprak met iedereen, maar kun je je Nemanja Vidic herinneren? Hij was een...


Ajax kan deze zomer sowieso afscheid nemen van deze spelers: 'Zo geld binnenharken'

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Ajax komende zomer afscheid nemen van Steven Bergwijn (die openstaat voor een vertrek), Borna Sosa en Carlos Forbs. De club zal namelijk voordat het inkopen kan doen eerst spelers moeten verkopen. Deze drie spelers hebben Ajax rond de vijftig miljoen euro gekost> Het is nog niet zeker voor hoeveel ze de deur uitgaan. Transferexpert Fabrizio Romano blijft melden dat West Ham United geïnteresseerd is in Bergwijn....


Liverpool, grote investering in Nederlandse sterspeler: Juventus verzuimd. Foto

De Reds staan klaar om hun slag te slaan


Nederlanders ontploffen na zien van EK-voorselectie: ‘Dit is een misdaad tegen het voetbal!’

Ronald Koeman maakte donderdagavond de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekend, maar kan niet op positieve reacties rekenen. Veel mensen reageren met totale verbijstering na het zien van de dertigkoppige lijst van Oranje.


Sensationeel: VAR wordt in een grote Europese competitie afgeschaft. Foto

"Te veel fouten, het is schadelijk voor het voetbal"


Feyenoord opent gesprekken met Nuri Sahin die bijzondere eis stelt aan onderhandelingen

Feyenoord maakt werk van de komst van Nuri Sahin als de opvolger van Arne Slot komende zomer. De 35-jarige trainer is momenteel nog werkzaam als de rechterhand van Edin Terzic bij Borussia Dortmund.


Donny van de Beek komt met hoopgevende woorden voor Ajax-fans: 'Natuurlijk, altijd'

Donny van de Beek heeft er alle vertrouwen in dat Ajax er weer bovenop komt. De Amsterdammers hadden zich in het huidige seizoen graag willen revancheren voor de teleurstellende prestaties in 2023, maar het ging al snel van kwaad tot erger.


'Ajax wil met Feyenoord om de tafel om transfer Hadj Moussa te bespreken'

Ajax wil Anis Hadj Moussa komende zomer graag van Feyenoord overnemen, melden Algerijnse media. De Amsterdammers zouden 'serieuze belangstelling' hebben voor de aanvaller, die komende transferperiode officieel overkomt van Patro Eisden.


PSV-supporters worden gerustgesteld door sterkhouder: 'Komend jaar speel ik hier'

PSV is kampioen van Nederland geworden en bij zo'n prestatie komt vaak een leegloop kijken. Zo lijken spelers als Joey Veerman en Johan Bakayoko Eindhoven te gaan verlaten tijdens de transferperiode. Walter Benítez werd ook nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij de club, maar ontkracht bij ESPN alle geruchten. De Argentijnse doelman heeft nog een contract tot medio 2025 bij PSV, wat betekent dat de landskampioen komende zomer nog...


Vertrek Borna Sosa bij Ajax niet meer te voorkomen na irritatie

Borna Sosa is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De 26-jarige linksback heeft nog een contract tot medio 2028 bij Ajax, maar lijkt niet meer in de plannen van de club voor te komen.


Advocaat wijst ideale trainer voor Ajax aan: 'Hij zou de beste keuze zijn'

Dick Advocaat denkt dat een terugkeer van Erik ten Hag 'de beste keuze' zou zijn voor Ajax. De Kleine Generaal ziet een terugkeer van de Manchester United-manager in Amsterdam dan ook zitten.


Feyenoord legt Keuken Kampioen Divisie-revelatie tot medio 2028 vast

Feyenoord en Shiloh ’t Zand hebben donderdagmiddag een akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2028. De 21-jarige middenvelder, die dit seizoen werd verhuurd aan FC Dordrecht, krijgt zodoende twee dagen oprij uitstekend nieuws te verwerken.


Khalid Boulahrouz fileert Champions League-finalist: 'Dat is net een snackbar op voetbalschoenen'

De voormalig Oranje-international geeft Die Borussen geen schijn van kans. Sterker nog, hij is absoluut niet onder de indruk van centrale verdediger Niklas Süle.


Verstappen stelt voorwaarde aan langer verblijf Red Bull, F1-baas waarschuwt Verstappen | GPFans Recap

Het meest besproken nieuws van vandaag, kort samengevat.


Kian Fitz-Jim kan teleurstellend half jaar bij Ajax afsluiten met overstap naar AZ

De terugkeer van Kian Fitz-Jim bij Ajax is vast niet geworden van wat de aanvallende middenvelder ervan verwacht had. De jeugdinternational maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Excelsior.


Vertrek aanstaande: Feyenoorder verlaat na duel tegen Excelsior direct zijn appartement in Rotterdam

Feyenoord-verdediger Marcos López gaat vertrekken uit Rotterdam, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl maandagmiddag.


Wanhopige speler bij Manchester United: Bayern München denkt na. Foto

De Beiernaren overwegen een sterspeler te kopen.


Ederson woedend op Guardiola: foto's van de felle uitbarsting

De keeper was woedend tijdens zijn wissel.


Manchester United benadert gedroomde Ajax-trainer van Henk Spaan om Ten Hag op te volgen

Manchester United benadert volgens The Guardian een mogelijke opvolger voor Erik ten Hag die eerder dit seizoen door Henk Spaan nog als gedroomde trainer voor Ajax werd genoemd.


Manchester City en Guardiola incasseren flinke dreun in aanloop naar laatste twee finales

Manchester City-trainer Josep Guardiola kan zowel in de mogelijke kampioenswedstrijd tegen West Ham United áls de finale van de FA Cup tegen Manchester United géén beroep doen op doelman Ederson.


Ajax-talent Damián van der Vaart heeft nieuws: 'Mag blijven werken aan mijn droom'

Damián van der Vaart gaat langer door bij Ajax. De zoon van Rafael maakt via zijn eigen Instagram bekend dat de Amsterdamse club zijn contract heeft verlengd.


Roma en RB Leipzig willen Ajax-sterspeler contracteren: foto's

De speler verlaat Nederland waarschijnlijk komende zomer.


F1, rijkste teambazen: top 10 vermogen

De ranglijst van de rijkste teambazen in de Formule 1


Real Madrid wijst exorbitant bod van Liverpool op Rodrygo af

Real Madrid heeft een bod van Liverpool 120 miljoen euro op Rodrygo afgewezen, weet journalist Eduardo Inda. De Braziliaan wordt gezien als een onmisbare speler die niet te koop is.


Cruijff ziet duidelijke transferblunder bij Ajax met vertrek Tadic, Klaassen

Jordi Cruijff vindt dat Ajax heeft geblunderd door alle ervaren spelers met Ajax-DNA te laten vertrekken. De oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona zegt dat die spelers niet alleen in het veld, maar vooral ook daarbuiten erg belangrijk waren.


De Jong op de bres voor PSV-teamgenoot: 'Bij mij sta je er altijd in'

Luuk de Jong deelt complimenten uit aan Guus Til, die volgens hem wat ondergewaardeerd wordt in Nederland. De 33-jarige spits benadrukt dat de aanvallende middenvelder een belangrijke rol speelt in het elftal van PSV.


Wesley Sneijder weigert bij Ajax aan de slag te gaan, maar gaat meelopen bij Nederlandse club

Wesley Sneijder heeft een goed gesprek met de KNVB achter de rug en gaat volgend seizoen meelopen bij een club uit Nederland, zo heeft de recordinternational maandagavond bekendgemaakt in het programma Veronica Offside.


Transfer naar Ajax of PSV moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken

Sébastien Haller gaat komende zomer vertrekken bij Borussia Dortmund, zo zijn de Duitse media erover eens. De aanvaller komt amper in de plannen van Edin Terzic voor.


Verstappen ligt wakker van de zenuwen: 'Heel nerveus, ik kan er niet van slapen’

In Miami was het voor de tweede keer dit jaar niet Max Verstappen die op het hoogste treetje stond en daar wil de Nederlander graag verandering in brengen. Red Bull Racing komt in Imola met een aantal upgrades, maar dit heeft verder weinig met de andere teams te maken, zegt Verstappen. ‘Heel nerveus, ik kan er niet van slapen’, grapt Verstappen wanneer de NOS hem vraagt of Red Bull nerveus wordt van de achtervolgers. ‘Miami was niet het...


Mislintat-aankoop zal zijn koffers niet gaan pakken: 'Ik wil gewoon blijven, ik wil iets rechtzetten'

Ajax zal komende zomer zeer actief zijn op de transfermarkt. Ten eerste zal het spelers moeten verkopen en als dat gedaan is zal er worden gekeken naar mogelijk versterkingen om de nare smaak van het huidige seizoen weg te spoelen. Als Ajax Branco van der Boomen wil verkopen kunnen ze niet rekenen op medewerking van de middenvelder die graag wilt blijven. Sven Mislintat heeft in Amsterdam niet veel indruk gemaakt, maar hij heeft wel het begrip...


‘Slachtoffer van eigen succes: CL-deelname Man City en Girona in gevaar'

Opvallende geluiden uit Engeland: Champions League-deelname voor volgend seizoen staat op de tocht voor Manchester City en Girona CF. The Times schetst dat de City Football Group (CFG) een deel van de aandelen in een van beide clubs moet verkopen.


Deze opvallende namen ontbreken in de EK-voorselectie van Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt en daarin ontbreken een aantal opvallende namen.


Witte rook aanstaande: Ajax bereikt op 'hoofdlijnen' akkoord met nieuwe hoofdtrainer

Ajax is een stap dichter bij de komst van Francesco Farioli. Volgens Mike Verweij hebben de Amsterdammers op 'hoofdlijnen' een akkoord bereikt met de Italiaanse hoofdtrainer.


Rooney sloopt een topspeler van Manchester United: "lui". Foto

Chaos bij Manchester na alweer een onsuccesvol seizoen


Mogelijke Slot-opvolger reageert: 'Streelt dat ik genoemd word bij zo'n club'

Marino Pusic vindt het eervol dat hij wordt gelinkt aan het trainerschap bij Feyenoord. De naam van de voormalig rechterhand van Arne Slot, die als eindverantwoordelijke de dubbel wist te pakken met Shakhtar Donetsk, zingt rond in De Kuip.


'Bergwijn en tweetal aankopen staan open voor Ajax-exit: 'Zo geld binnenharken''

Steven Bergwijn staat open voor een vertrek bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast wordt van Carlos Forbs en Borna Sosa verwacht dat ze komend seizoen niet in de Johan Cruijff Arena spelen.


Feyenoord moet na Sahin Coulibaly als opvolger van Hancko bij Dortmund oppikken

Nuri Sahin is bij Feyenoord in beeld als opvolger van Arne Slot. In navolging van Sahin kunnen de Rotterdammers met Soumaïla Coulibaly het vertrek van Dávid Hancko opvangen.


Eredivisie-clubs tonen interesse in voormalig FC Groningen-uitblinker

Samir Memisevic staat op de radar van verschillende clubs in de Eredivisie, zo melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De centrale verdediger heeft een verleden bij FC Groningen en zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Nederland.


Waarom Santiago Giménez komende zomer voor een recordbedrag bij Feyenoord vertrekt

Voor welk bedrag vertrekt Santiago Giménez na dit seizoen bij Feyenoord? Het is de vraag die al maanden centraal staat bij veel supporters van de bekerwinnaar.


Nieuws uit Amsterdam: 'Ajax en routinier sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet langer uit'

Dat het verhaal tussen Jordan Henderson en Ajax nog geen sprookje is mag een understatement genoemd worden. Zo is de ervaren middenvelder vaak geblesseerd geweest en als hij op het veld stond was dat geen aanleiding tot complimenten van de buitenwereld. Het Algemeen Dagblad dat een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de speler en de club 'steeds realistischer' wordt. De krant kijkt in eerste instantie terug op de periode van Henderson...


PSV stelt torenhoge vraagprijs voor Walter Benítez vast

PSV wil bij een vertrek van Walter Benítez flink cashen, onthult clubwatcher Rik Elfrink. De doelman presteert dit seizoen prima en veroverde met de Eindhovenaren de landstitel.


'Tuchel wil bij Bayern blijven indien bestuur aan drie eisen voldoet'

Thomas Tuchel is bereid langer aan te blijven als trainer van Bayern München, mits het bestuur aan deze drie eisen wil voldoen.


Amsterdamse-leiding heeft de juiste keuze gemaakt: 'Past beter bij Ajax dan Potter'

Naar alle waarschijnlijkheid maakt Ajax de komende dagen bekend akkoord te zijn met Francesco Farioli. De trainer van OGC Nice wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Amsterdammers en zou al een akkoord op hoofdlijnen hebben. De Franse club vraagt echter een beetje tijd aangezien de club nog twee wedstrijden moet spelen, waaronder de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Volgens Leroy Fer heeft Ajax een uitstekende keuze gemaakt door...


Haller neemt afscheid van Borussia Dortmund: gesprekken met nieuwe club. Foto

De spits onderhandelt over de laatste details.