UPDATE: MOKIO DEFINITIEF NAAR AJAX, CONTRACTDUUR LEKT UIT

Ajax heeft de strijd om de zestienjarige Jorthy Mokio gewonnen, zo schrijft Voetbal International. De jonge verdediger is rond met de Amsterdammers en had al aangegeven graag naar de Johan Cruijff ArenA te willen. Volgens journalist Sacha Tavolieri tekent de Belg een contract voor drie jaar in Amsterdam.

Met het binnenhalen van Mokio troeft Ajax onder meer PSV af. Ook de Eindhovenaren wilden zich met het talent versterken, maar die tasten dus mis. Zaterdag kwam al naar buiten dat het tevens geïnteresseerde FC Barcelona moest afhaken wegens financiële redenen.

De zestienjarige centrale verdediger maakte afgelopen seizoen al zijn opwachting in het eerste elftal van KAA Gent. Die club wilde dolgraag met hem verder, maar was niet succesvol in de pogingen hem uit de handen van andere clubs te houden.

Bij Ajax heeft Mokio een ambitieus meerjarenplan gepresenteerd gekregen. Daar ziet de verdediger het wel in zitten, waardoor hij graag de stap naar Amsterdam wil maken. Hij tekent voor drie jaar in de Johan Cruijff ArenA. Het talent zal gaan spelen voor Jong Ajax terwijl hij meetraint met het eerste elftal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

2024-06-23T11:10:29Z dg43tfdfdgfd