VAN NISTELROOIJ GAAT IN OP PSV-VERTREK: 'GEEN ANDERE KEUZE DAN TE VERTREKKEN'

Ruud van Nistelrooij heeft sinds zijn vertrek bij PSV inspiratie opgedaan in het buitenland. De 47-jarige trainer sprak onder meer met coaches als Carlo Ancelotti en Manuel Pellegrini. 

In een interview met Diario AS gaat Van Nistelrooij in op zijn tijd sinds zijn besluit om op te stappen bij PSV. "Ik heb voetbal gekeken en met andere coaches gepraat", vertelt de oefenmeester. "Ik ben naar Buenos Aires geweest, omdat ik heel graag de wedstrijd tussen Boca Junior en River Plate wilde zien. Daar sprak ik ook met Demichelis en Gallardo, zodat zij mij hun ervaringen konden vertellen."

Naast Argentinië heeft Van Nistelrooij ook een trip gemaakt naar Spanje. "Daar sprak ik een paar maanden geleden met Pellegrini en in november vorig jaar (2023, red.) met Ancelotti", aldus de oud-voetballer. "Al deze gesprekken zijn erg nuttig voor mij geweest en ik ben er zeker van dat ze mij veel zullen helpen als ik weer een club ga trainen, hopelijk binnenkort. Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld, de Premier League en de Bundesliga. Ik heb in de tussentijd gesprekken gevoerd met enkele clubs in Spanje", geeft Van Nistelrooij desgevraagd toe.

Ook is van Nistelrooij kort ingegaan op zijn plotselinge vertrek bij PSV. "Het was moeilijk, want PSV is de club waar ik ben opgegroeid en mezelf heb gevormd als persoon en voetballer", blikt de oefenmeester terug. "Het team deed het goed, want we hebben een aantal titels gewonnen, maar wat er feitelijk gebeurde, was een gebrek aan vertrouwen tussen de clubleiding en mij. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken."

2024-05-08T12:41:49Z dg43tfdfdgfd