VERWEIJ: 'GELUK BIJ EEN ONGELUK DAT SULEMANA NIET NAAR AJAX IS GEKOMEN'

Binnen Ajax is niet iedereen treurig over het mislopen van Kamaldeen Sulemana. Dat meldt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De buitenspeler had de vertrokken Steven Bergwijn moeten opvolgen in Amsterdam, maar de UEFA zette uiteindelijk een streep door de deal.

Twee dagen na het verstrijken van de transferdeadline werd duidelijk dat Sulemana niet naar Amsterdam verkast. "Toen ze besloten om Bergwijn nog te gaan verkopen, toen wisten ze dat het gigantisch kortdag zou worden", onthult Verweij.

"Dat risico hebben ze gezien en zijn ze aangegaan, maar het ging mis. Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat het is misgegaan", gaat de journalist verder. "Sulemana heeft de laatste acht wedstrijden niet gevoetbald vanwege een blessure en heeft de laatste seizoenen niet heel veel gespeeld."

Daarnaast heerste er in Amsterdam ook verdeeldheid over het financiële plaatje rondom de deal met Southampton, zo stelt Verweij. "Ik hoorde dat het salaris feitelijk overgenomen werd. Daar was gewoon niet iedereen binnen Ajax het mee eens. Ik denk dat het misschien wel een geluk bij een ongeluk is dat hij niet komt."

2024-09-06T18:44:12Z dg43tfdfdgfd