VINK DUIDT VERSCHIL TUSSEN PSV EN FEYENOORD: 'KOMT HELEMAAL NIETS UIT'

PSV heeft officieel de landstitel verovert en laat Feyenoord daarmee achter zich. De Rotterdammers eindigen als tweede in de Eredivisie en na afloop van het treffen tussen PSV en Sparta gaan Marciano Vink en Danny Koevermans bij ESPN in op het verschil tussen de topclubs.

Vink ziet de aanvallende mogelijkheden van PSV het grootste voordeel ten opzichte van Feyenoord. "Achterin oogt het bij Feyenoord stabieler. We hebben eerst Trauner gehad, vervolgens Geertruida in het centrum, toen Beelen. Achterin oogt het stabieler, maar als je naar de tegendoelpunten kijkt zou je moeten zeggen dat PSV de beste verdediging heeft (PSV heeft negentien goals tegen, Feyenoord 24, red.)."

"In het aanvallende gedeelte zit het grootste verschil", meent Vink. "Er moest veel van de buitenspelers komen, omdat Gimenez het op een gegeven moment niet meer deed." Koevermans is verbaasd over het vormverlies van de Mexicaan. "Wat is daarmee gebeurd? Dat is toch ongelooflijk..."

Presentator Jan Joost van Gangelen oppert dat het wellicht aan de vermoeidheid ligt bij Gimenez, daar hij veel heeft moeten reizen voor het nationale team, plus zijn deelname aan de Gold Cup. "Ik ben het wel met je eens, maar je ziet dan altijd nog wel kwaliteit. Een vleugje, bij een schot, een actie. Er komt nu helemaal niks uit."

"Hij is er hélemaal niet meer", vult Koevermans aan. "Ik snap er niks van. In de winterstop had hij er twintig gemaakt." Ook mist Vink bij Feyenoord een type als Joey Veerman. "Je hebt daar Timber die fantastisch weg kan draaien, box-to-box, maar ze hebben niet echt een passer."

2024-05-05T14:16:17Z dg43tfdfdgfd