VIRGIL VAN DIJK STAAT VOOR VERTREK: GLEISON BREMER MOGELIJK VERVANGER

Virgil van Dijk gaat na dit seizoen vertrekken bij Liverpool, melden Engelse media. De verdediger heeft een aflopend contract bij the Reds en geniet belangstelling uit Saoedi-Arabië. Naast Van Dijk is ook de verwachting dat Alisson Becker en Mohamed Salah naar Saoedi-Arabië trekken.

Vooral laatstgenoemde heeft al meermaals laten doorschemeren dat dit waarschijnlijk zijn laatste seizoen bij Liverpool wordt. Het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië staat klaar om hem een megacontract aan te bieden in de hoop de 32-jarige Egyptenaar naar het Midden-Oosten te lokken.

LEES OOK: Steven Bergwijn haalt uit naar één man na vertrek bij Ajax

Voor Salah heeft Liverpool al een vervanger klaarstaan in de persoon van Federico Chiesa. Hij kwam deze zomer voor slechts twaalf miljoen euro over van Juventus. De verwachting is echter dat de club van Arne Slot ook op zoek gaat naar een andere vleugelaanvaller. Takefuso Kubo (Real Sociedad) ligt vooralsnog op poleposition om de flanken van Liverpool te versterken.

Ook de vervanger van Van Dijk moet bij Juventus worden weggehaald: de leiding van de Engelse topclub heeft de naam van Gleison Bremer omcirkeld als opvolger van de 33-jarige Oranje-international. De 27-jarige Braziliaan is onbetwiste basisspeler bij de club uit Turijn, waar hij nog tot medio 2029 vastligt.

Alisson moet vervangen worden door Giorgi Mamardashvili. De 23-jarige doelman werd dit seizoen voor dertig miljoen euro overgenomen van Valencia, dat hem nog een seizoen op huurbasis overneemt van Liverpool. De verwachting is dat de Georgiër vanaf volgend seizoen de nieuwe nummer één onder de lat op Anfield zal zijn.

2024-09-06T08:59:15Z dg43tfdfdgfd