VITESSE EN EIGENAAR GELREDOME BEREIKEN AKKOORD, PROFLICENTIE LIJKT VEILIG

Vitesse lijkt 'gewoon' een profclub te blijven. De Arnhemmers bereikten donderdagavond een akkoord met Nedstede, de eigenaar van stadion GelreDome, zo meldt de club donderdagavond via de eigen website. De nieuwe huurovereenkomst loopt tot 1 oktober 2030.

Binnen de club heerst opluchting, zo blijkt uit de woorden van algemeen directeur ad interim Peter Rovers. 'Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden', laat hij optekenen.

Het akkoord ligt er nu na een maandenlange periode van onderhandelingen, die spaak dreigden te lopen toen Vitesse eind februari een kort geding verloor van het stadion. Daarmee dreigde een scenario waarbij de club zijn proflicentie zou verliezen, omdat het dan niet aan de KNVB kon bewijzen dat het na afloop van de destijdse verbintenis - op 1 oktober van dit jaar - nog over een onderkomen zou beschikken.

Vitesse blijft profclub

'Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen' aldus Rovers. Uiteindelijk is die oplossing er dus gekomen, in de vorm van de nieuwe overeenkomst. Daarmee lijkt Vitesse, in ieder geval voor de komende zeven jaar, verzekerd van een voortbestaan als profclub.

2023-03-30T20:30:15Z dg43tfdfdgfd