'VITESSE IN GESPREK MET ERVAREN SPELERS: CLUBMAN WIL VERTREKKEN'

Terwijl Vitesse hoopt op goed nieuws omtrent het behoud van de proflicentie en de toekomst van de club, speelt er in Arnhem veel rondom de selectie. Na het vertrek van onder meer Thomas Buitink zou ook Eloy Room willen vertrekken, en is de club in gesprek met andere ervaren krachten. Inkomende transfers staan momenteel 'on hold', zo schrijft De Telegraaf.

"Officieel weten wij niet wanneer wij een reactie kunnen verwachten. Dit zou ook pas volgende week kunnen worden", zo geeft aan woordvoerder van Vitesse aan bij het medium, dat stelt dat het aantrekken van versterkingen 'on hold' staat, maar dat er met een smalle selectie getraind wordt. De Arnhemmers zijn nog in gesprek met ervaren spelers die een doorlopend contract hebben. Onder meer doelman Room, die 189 wedstrijden voor Vitesse speelde, zou een vertrekwens hebben.

Vlak voor het verstrijken van de deadline werd er een akkoord met Coley Parry over de schulden, door Guus Franke, de multimiljonair die de club wenst over te nemen. Het is nu aan de beroepscommissie van de KNVB om te beoordelen of Vitesse met de steun van Franke gezond genoeg is voor een proflicentie. In het geval dat de beoordeling slecht uitpakt voor de club, dan kan men nog naar de rechter stappen. Voor 9 augustus moet er echter duidelijkheid zijn, anders gaat de club zonder licentie failliet.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!

2024-07-09T14:06:13Z dg43tfdfdgfd