VOOR TETE MAAKT HET NIET UIT OF KOEMAN NOG BELT OF NIET

Kenny Tete en Ronald Koeman liggen allerminst op ramkoers. De back van Fulham tilt niet te zwaar aan de opmerkingen van de Oranje-bondscoach.

Het uitblijven van een Oranje-invitatie was een teleurstelling voor Tete, die stiekem gerekend had op een rentree bij het Nederlands elftal. 'Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit', zei de rechtsback van Fulham.

Voor bondscoach Ronald Koeman zijn die woorden geen reden om Tete te schrappen als kandidaat-international. ‘Ik denk dat als Tete op één iemand geen kritiek moet hebben, dat ik dat dan ben. In mijn vorige periode was hij, buiten zijn blessures om, ook in beeld. Maar ik ben niet rancuneus. Iedereen mag zeggen wat hij denkt, binnen een bepaald kader. Misschien ga ik hem wel even bellen na deze interlandperiode', zei de bondscoach.

Ook voor Tete is er geen sprake van een probleem. Oranje is voor hem zeker geen gesloten boek. 'Ik zeg niet dat wat hij zegt, goed of fout is. Er worden altijd dingen gezegd uit emotie. Dat is ook helemaal niet erg. We zijn mensen en we zeggen dingen uit emotie. Dat is heel mooi', vertelde hij in gesprek met Viaplay. 'Ik heb een heel goede band gehad met hem en met heel veel plezier onder hem gewerkt.'

Het telefoontje van Koeman is (nog) niet gekomen. Maar dat is ook geen halszaak voor Tete. 'Als hij me belt, dan belt hij me. Ik heb begrepen dat hij een paar andere jongens heeft gebeld. Mij nog niet. Misschien komt het nog, misschien ook niet. So be it.'

2023-03-30T16:18:41Z dg43tfdfdgfd