WIJNKER OP POLEPOSITION BIJ PSV

De kans dat Aloys Wijnker het nieuwe hoofd opleidingen wordt bij PSV is toegenomen. De gesprekken tussen de clubleiding van de Eindhovenaren en de 53-jarige manager top jeugdvoetbal bij de KNVB vorderen gestaag.

PSV zoekt al enige tijd naar een nieuw hoofd voor de Academy nadat duidelijk werd dat Ernest Faber PSV verruilt voor Adelaide United. De ex-prof en voormalig trainer wordt technisch directeur bij de club uit Australië.

Hoewel PSV met nog een kandidaat spreekt, lijkt Wijnker momenteel de beste papieren te hebben. Op het eerste gesprek, volgden er meer waarbij de onderhandelingen richting eindfase zijn aangekomen. Het is duidelijk dat technisch directeur Earnest Stewart nadat vorig seizoen de technische staf en het eerste elftal prioriteit had, nu ook de Academy naar een volgend en hoger niveau wil brengen.

Wijnker kan daar met zijn ervaring voor zorgen. Zowel algemeen directeur Marcel Brands als Stewart kennen de voormalig speler van Telstar van hun tijd bij AZ. In Alkmaar zette Wijnker de opleiding ook meer op de kaart. Na zijn vertrek werkte hij nog bij Vitesse, de Amerikaanse voetbalbond en nu dus bij de KNVB in Zeist.

Het is niet uitgesloten dat PSV naast een hoofd opleiding een transitiecoach aanstelt. De laatste zou de doorstroom van talenten richting het eerste elftal moeten gaan begeleiden. PSV sprak daarover al eens met Phillip Cocu maar daar leek geen vervolg op te komen.

2024-06-24T19:23:04Z dg43tfdfdgfd