WILLY PLAKT PRIJSKAARTJE OP PSV-STEUNPILAAR: 'NIET MINDER DAN 100 MILJOEN'

Willy en René van de Kerkhof lopen over van vertrouwen na de 25ste landstitel in de historie van PSV. De clubiconen voorspellen dat de ploeg van Peter Bosz ook volgend jaar met de schaal in de handen staat.

"Ik denk dat twee spelers gaan vertrekken en dat daar ook goede vervangers voor terugkomen. Als dat gebeurt, ik zeg het maar hardop, worden we volgend jaar weer kampioen", zegt René bij Omroep Brabant. Van Willy mag één speler in het bijzonder niet vertrekken: Jerdy Schouten. "Onder de honderd miljoen euro mag die niet weg", is hij stellig.

Daarnaast hoopt Willy dat Joey Veerman nog een seizoen in Eindhoven blijft. "Vanuit PSV geredeneerd zou het geweldig zijn als hij nog een jaar hier bleef. Maar voor zijn ontwikkeling is het misschien beter om naar een grotere competitie te gaan waar hij elke week tegen sterke tegenstanders speelt. Als hij tenminste aan spelen toekomt en die garantie heeft hij bij PSV." De broers zijn wel bereid om Hirving Lozano uit te zwaaien. "Die gaat van de winter richting San Diego of zo", denkt René. "Maar van mij mag hij nu al gaan. "

Voor Willy en René kent het seizoen van PSV slechts één kritische noot. "Als je nu Dortmund in de halve finale van de Champions League ziet.... We hadden echt een unieke kans om Europees echt heel ver te komen en het is maar de vraag of je die kans nog een keer krijgt", meent René. Willy legt de lat echter hoog. "Sommige clubs zijn in principe een maat te groot, maar toch moet de halve finale of misschien wel de finale je doel zijn."

2024-05-06T12:49:48Z dg43tfdfdgfd