XAVI: 'ALS IK HEB GEWONNEN DANKZIJ DE SCHEIDSRECHTERS, GA IK NAAR HUIS'

De aanloop naar El Clásico werd in Spaanse media gedomineerd door nieuws over de corruptiezaak tegen Barcelona. Xavi gelooft echter niet dat er in zijn tijd als speler scheidsrechters zijn omgekocht, zoals zou blijken uit onderzoek.

Voormalig scheidsrechtersbaas José María Enríquez Negreira zou in de periode 2001-2018 miljoenen euro's hebben ontvangen van verschillende Barcelona-voorzitters. De huidige president Joan Laporta heeft echter in alle toonaarden ontkend dat er daadwerkelijk scheidsrechters zijn omgekocht, die betalingen zouden alleen zijn gedaan om advies in te winnen.

De kwestie hangt hoe dan ook als een donkere wolk boven het duel van zondag met Real Madrid. Spaanse media speculeerden al over de straffen die Barça boven het hoofd hangen. Een daarvan zou het afnemen van prijzen kunnen zijn uit de periode waarin de betalingen zijn gedaan. En dat gaat Xavi aan, omdat de huidige trainer toen nog speler van de Catalanen was.

'Mensen mogen denken wat ze willen', reageerde Xavi zaterdagmiddag tijdens zijn perspraatje richting El Clásico. 'Mij houdt het niet bezig. Ik weet dat ik legaal heb gewonnen. Als ik er op een dag achterkom, dat ik heb gewonnen dankzij de scheidsrechters, ga ik naar huis. Maar dat gevoel heb ik nooit gehad', was de voormalig aanvoerder van Barcelona stellig.

Xavi wil zich verder niet laten afleiden door de hele kwestie. 'Ik focus me op het voetbal en het winnen van La Liga, het grote doel van dit seizoen. We hebben het er met de spelers ook niet over gehad, daar blijven we ver van weg. We laten ons hierdoor niet uit balans brengen, dat gaat ze niet lukken. We willen morgen winnen, dat zou een belangrijke stap zijn richting de titel.'

2023-03-18T14:12:06Z dg43tfdfdgfd