Voetbal

Trending:


PSV stelt torenhoge vraagprijs voor Walter Benítez vast

PSV wil bij een vertrek van Walter Benítez flink cashen, onthult clubwatcher Rik Elfrink. De doelman presteert dit seizoen prima en veroverde met de Eindhovenaren de landstitel.


Bayern neemt opzienbarend besluit en gaat langer door met Thomas Tuchel

Bayern München staat op het punt om langer door te gaan met Thomas Tuchel, meldt Florian Plettenberg van Sky. De Duitse topclub is al geruime tijd op zoek naar een opvolger voor Tuchel, van wie Bayern van plan was na dit seizoen afscheid te nemen.


Driessen: ‘Farioli staat niet écht op pole position bij Ajax, dít is de droomkandidaat’

Erik ten Hag is voor Ajax de droomkandidaat om volgend seizoen trainer te worden. Alex Kroes heeft aan Valentijn Driessen laten weten dat hij liever voor Ten Hag gaat dan voor Farioli.


Lasse Schöne hakt knoop over toekomst door: 'Kijk er enorm naar uit'

Lasse Schöne heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt: de Deense routinier verlengt zijn aflopende contract bij NEC met nog één extra seizoen.


Kroes stellig over Ajax-drietal: 'Ik wil hem absoluut niet kwijt'

Alex Kroes draait er niet omheen: Ajax móet komende zomer spelers verkopen. De vijftigjarige technisch directeur beseft dat dit een uitdaging wordt, gezien de langlopende contracten binnen de selectie.


Feyenoord opent gesprekken met Nuri Sahin die bijzondere eis stelt aan onderhandelingen

Feyenoord maakt werk van de komst van Nuri Sahin als de opvolger van Arne Slot komende zomer. De 35-jarige trainer is momenteel nog werkzaam als de rechterhand van Edin Terzic bij Borussia Dortmund.


NAC verbaast trainer met afslachting Roda JC: 'Buiten alle proporties'

Jean-Paul van Gastel is trots op zijn ploeg. De trainer zag NAC Breda vrijdag met ruime cijfers winnen van het lamgeslagen Roda JC Kerkrade en bereikte zo de halve finale van de play-offs. 'Ik heb altijd wel geloofd dat we dit kunnen.'


Juventus stuurt woedende coach de laan uit: 'Ik zal je oren van je kop scheuren'

De clubleiding van Juventus heeft Massimiliano Alegri op straat gezet wegens zijn woede-uitbarsting na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen Fiorentina (1-0). Allegri ontving tijdens die wedstrijd een rode kaart en misdroeg zich behoorlijk. 'Zijn gedrag tijdens en na de bekerfinale strookt niet met de waarden van Juventus', zo luidt de reden voor het ontslag dan ook. Hoewel Allegri's ploeg al in de vierde minuut op voorsprong kwam, was de...


Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat'

Lewis Hamilton was op de vrijdag in Italië de boeman bij zijn collega's. Vooral mede-wereldkampioenen Max Verstappen en Fernando Alonso hadden het verbaal op de 39-jarige Brit gemunt. Analist Peter Windsor vond dat Verstappen en Alonso overdreven reageerden, en meent ook de reden voor die overtrokken reacties te hebben achterhaald: afgunst. Windsor analyseerde de openingsdag van het weekend op YouTube, waarbij ook de ontevreden Verstappen...


Iniesta en Ramos meldden zich na WK-finale in 2010 bij douches Oranje

Na de verloren WK-finale in 2010 zaten Andrés Iniesta en Sergio Ramos op de grond in de douches van Oranje. De Spanjaarden waren daar om Wesley Sneijder te troosten, zo vertelt Kees Jansma.


Donny van de Beek komt met hoopgevende woorden voor Ajax-fans: 'Natuurlijk, altijd'

Donny van de Beek heeft er alle vertrouwen in dat Ajax er weer bovenop komt. De Amsterdammers hadden zich in het huidige seizoen graag willen revancheren voor de teleurstellende prestaties in 2023, maar het ging al snel van kwaad tot erger.


Vos sprak met Kroes over Ajax-plannen: 'Ervaren spelers en goede coach'

Silvano Vos hoopt dat Ajax erin slaagt om meer ervaren spelers aan te trekken in de zomerse transferperiode. De negentienjarige middenvelder sprak al met technisch directeur Alex Kroes over de Amsterdamse plannen voor het nieuwe seizoen.


Nederlanders ontploffen na zien van EK-voorselectie: ‘Dit is een misdaad tegen het voetbal!’

Ronald Koeman maakte donderdagavond de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekend, maar kan niet op positieve reacties rekenen. Veel mensen reageren met totale verbijstering na het zien van de dertigkoppige lijst van Oranje.


Marko ziet de alarmbellen afgaan: 'Als Verstappen dat niet kan, is er iets goed mis'

Helmut Marko maakt zich grote zorgen na de vrijdag in Imola. Na de eerste vrije training ging het al niet goed, maar in plaats van verbetering, merkt de Oostenrijker op dat de problemen in de tweede vrije training alleen maar groter werden. Zelfs het talent van Max Verstappen was niet meer voldoende om de gebreken van de auto te maskeren, aldus Marko. In de eerste vrije training zette Verstappen nog de vijfde tijd neer. In de tweede vrije...


Driessen heeft het helemaal gehad met peperdure Ajax-aankoop: 'Wegwezen met die kerel!'

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax deze zomer alles moet doen om Jordan Henderson kwijt te raken. De 33-jarige middenvelder verdient het hoogste salaris van de gehele selectie, maar liet het nog amper zien in Amsterdam. De 81-voudig Engels international drukt wel gigantisch op de begroting, waardoor Driessen maar tot één conclusie kan komen: 'Wegwezen met die gast!' Henderson werd in de winterse transferperiode binnengehaald door Ajax,...


Verwachte Ajax-trainer opnieuw geconfronteerd met geruchten na pijnlijke nederlaag

Francesco Farioli wilde op het persmoment na afloop van het duel tussen OGC Nice en Paris-Saint-Germain niks kwijt over zijn eventuele overgang naar Ajax. De Italiaan verloor op woensdagavond met 1-2 van de Parijzenaren en daardoor kan OGC Nice zich niet meer kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. 'Deze wedstrijd vertelt het verhaal van ons seizoen, vanwege de vele kansen die we kregen en het feit dat we altijd bij een grote...


Deze opvallende namen ontbreken in de EK-voorselectie van Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt en daarin ontbreken een aantal opvallende namen.


Van Hanegem: "Als ik Feyenoord was, zou ik hem altijd binnenhalen"

Willem van Hanegem begon het weekend traditiegetrouw door zijn ongezouten mening te geven over al het voetbalnieuws. Zo denkt het voetbalicoon dat de stap voor Nuri Sahin als hoofdtrainer van Feyenoord nog wel er groot is en laat hij kort weten met veel plezier terug te kijken op de afgelopen drie jaar onder Arne Slot. Verder gaat het over de wedstrijd van zondag en de huurperiode van Yankuba Minteh. Moet Feyenoord zondag rekening houden met...


Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

Xavi Hernández staat na de zomer tóch niet meer voor de groep bij FC Barcelona. President Joan Laporta is niet blij met de uitlatingen van Xavi in de aanloop naar het competitieduel met Almería (0-2 winst) van donderdagavond.


Opnieuw vraagtekens bij aanstelling KNVB: 'Hij woont op loofafstand van Breda'

Mike Verweij ziet opnieuw een discutabele aanstelling van de KNVB: Richard Martens, VAR bij Roda JC - NAC Breda, woont 'op loopafstand' van Breda.


Vertrek Borna Sosa bij Ajax niet meer te voorkomen na irritatie

Borna Sosa is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De 26-jarige linksback heeft nog een contract tot medio 2028 bij Ajax, maar lijkt niet meer in de plannen van de club voor te komen.


Verstappen afgemaakt op X om niet dragen Senna-shirt: "Is zeker vanwege Kelly Piquet"

Max Verstappen heeft de volle laag gekregen na het niet dragen van het Ayrton Senna-shirt in Imola.


Bevestiging uit Duitsland: twee sterspelers mogen niet mee naar het EK, Kroos keert terug

Duitsland heeft de voorselectie voor het Europees Kampioenschap bekendgemaakt. Zoals de geruchten al deden vermoeden, mogen Mats Hummels en Leon Goretzka niet deelnemen aan het toernooi in eigen land.


'Feyenoord spot een van belangrijkste kandidaten voor opvolging Van Persie'

Feyenoord lijkt de opvolger van Robin van Persie in eigen huis te zoeken. Volgens berichtgeving van 1908.nl kijken de Rotterdammers naar Davey van den Berg.


Lucinda Brand razend op UCI, nadat ze stopte voor zwaar gevallen Balsamo en op drie minuten werd gezet

De openingsetappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen is donderdag uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie voor Lidl-Trek. De Amerikaanse formatie zat in uitstekende positie om topfavoriete Elisa Balsamo af te zetten in de sprint, maar de Italiaanse kwam zeer zwaar in de dranghekken terecht en liep daarbij een gebroken neusbeen en middenhandsbeentje en een hersenschudding op. Maar er volgde nog meer verontwaardiging achteraf bij ploeggenote...


Slot positief over veelgenoemde opvolger: 'Zou het Feyenoord gunnen dat ze zó'n goede trainer weten te vinden'

Arne Slot laat zich vrijdag positief uit over een trainer die veel wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger bij Feyenoord.


Podolski 'Kebabkoning': hij is heel rijk geworden. Supervermogen, Foto

De ex-spits van Bayern München, Arsenal en Inter heeft een fortuin verdiend


Eredivisie-clubs tonen interesse in voormalig FC Groningen-uitblinker

Samir Memisevic staat op de radar van verschillende clubs in de Eredivisie, zo melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De centrale verdediger heeft een verleden bij FC Groningen en zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Nederland.


Boulevard: geruchten over Kenneth Taylor nemen toe na opvallende actie Jade Anna

De geruchten over Ajax-middenvelder Kenneth Taylor nemen toe. De voetballer staat in de belangstelling van Napoli en een opvallende actie van zijn vriendin Jade Anna van Vliet zou er op kunnen duiden dat hij inderdaad gaat verhuizen.


Dit zei Hamilton na zijn 'incident' met Verstappen in Imola

Lewis Hamilton en Max Verstappen komen elkaar al enige jaren niet zo vaak meer te geven op de baan, maar tijdens de tweede vrije training was dat wel weer eens het geval. De Mercedes-coureur hinderde Verstappen, maakte vervolgens excuses, maar de regerend wereldkampioen was duidelijk niet content met de manoeuvre van zijn rivaal. Na afloop reageerde Hamilton op het voorval.


Windsor heeft oorzaak gevonden: 'Dit verklaart waarom Verstappen zo langzaam is'

Peter Windsor heeft genoten van de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola. De coureurs hadden het lastig met het uitdagende circuit in Italië, en dat gold ook voor Max Verstappen, wiens prestatie uitgebreid geanalyseerd werd door de analist. Ook favorieten Charles Leclerc en Lando Norris werden uitvoerig besproken. Windsor merkt bij zijn analyse op zijn YouTube-kanaal dat de thuisfavoriet het goed voor elkaar had. 'De tribunes leken...


Kieft eens met Koeman: 'Hij heeft iets bijzonders, maar begrijpelijk niet gekozen'

Wim Kieft begrijpt goed waarom Joshua Zirkzee niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Dat de jonge spits van Bologna met een blessure kampt, spreekt niet in zijn voordeel.


Ajax ziet kansen op directe plaatsing groepsfase Europa Laegue in rook op gaan

Ajax zal in de komende zomer zo goed als zeker voorrondes van de Europa League moeten spelen. De Amsterdamse club had een kans om een direct Europa League-ticket te bemachtigen, maar dat ideale scenario lijkt nu zo goed als van de baan te zijn. Nog niet zo lang geleden had men in Amsterdam zijn hoop gevestigd op FC Porto en Aston Villa. FC Porto staat er nog altijd goed voor - de club moet derde worden (of 5e of lager eindigen) en/of de beker...


Feyenoord legt Keuken Kampioen Divisie-revelatie tot medio 2028 vast

Feyenoord en Shiloh ’t Zand hebben donderdagmiddag een akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2028. De 21-jarige middenvelder, die dit seizoen werd verhuurd aan FC Dordrecht, krijgt zodoende twee dagen oprij uitstekend nieuws te verwerken.


Feyenoord hoopt op sensationele terugkeer van Stefan de Vrij komende zomer

Stefan de Vrij kan komende zomer terugkeren naar Feyenoord, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant weet te melden dat de Rotterdammers openstaan voor een terugkeer van de centrale verdediger


Pérez niet helemaal blij met Verstappen: 'Als ik een andere teamgenoot had, zou ik misschien meer schitteren'

Sergio Pérez stelt dat het niet gemakkelijk is om teamgenoot van Max Verstappen te zijn, maar hij weet wat nodig is om de Nederlander te kunnen verslaan. De Mexicaan ziet echter ook dat de concurrentie nadert. Onder meer Ferrari introduceert in Imolazelfs een groot upgradepakket, maar ook Red Bull Racing zit niet stil. Pérez stelt echter dat het bij het Oostenrijkse team niet om een enorme update gaat. Het Red Bull-contract van de 34-jarige uit...


Bosz gaat in op mogelijke transferafspraak met Veerman bij PSV

PSV heeft geen afspraken gemaakt met Joey Veerman over een transfer. De 25-jarige spelmaker staat open voor een nieuw avontuur in de zomer, maar de Eindhovense club heeft hem geen deadline opgelegd.


'Kroes zet Henderson direct op de boot naar Engeland bij een goed bod'

Valentijn Driessen laat er geen gras over groeien: Ajax is beter af zonder Jordan Henderson. De chef voetbal van De Telegraaf denkt bovendien dat technisch directeur Alex Kroes de Engelsman direct op de boot naar Engeland zet bij een goed bod.


Leverkusen heeft nog één horde te gaan voor geweldige primeur

Blijft Bayer Leverkusen dit hele Bundesliga-seizoen ongeslagen? Zaterdagmiddag wacht de laatste wedstrijd.


Marino Pusic reageert op Feyenoord-geruchten over opvolging Arne Slot

Marino Pusic is vereerd dat zijn naam genoemd bij Feyenoord, dat op zoek is naar een opvolger voor Arne Slot. De coach van Shakhtar Donetsk is vereerd, maar houdt zijn toekomstplannen nog geheim.


Voor het leven geschorste amateurscheids: 'Lachwekkend, belachelijk van KNVB'

Jan Smit had wel een reactie van de KNVB verwacht nadat hij vier rode kaarten uitdeelde in het duel tussen St. George en De Valken, vertelt hij voor de camera van VoetbalPrimeur. Maar dat de bond hem voor het leven zou schorsen na het meevieren van het kampioenschap van St. George, zag de amateurscheidsrechter niet aankomen.


Vertrek Gerónimo Rulli bij Ajax: ‘Hij gaat voor 99% zeker weg na dit seizoen’

Er staat komende zomer een hele hoop te gebeuren bij Ajax. De Amsterdammers zullen afscheid gaan nemen van behoorlijk wat spelers die niet renderen.


Doornbos vreest voor Verstappen: 'Dit is wel een waarschuwing van Norris'

Bij het Race Café van Ziggo Sport zagen analisten Robert Doornbos en Renger van der Zande een geagiteerde Max Verstappen. Dat heeft er volgens beide mannen mee te maken dat het voor geen meter liep op de vrijdag in Imola, en van de dominantie uit het begin van het seizoen steeds minder overblijft. Van der Zande merkte sowieso op dat veel coureurs last hadden van stuiterende auto's. 'Het leek wel alsof er veel meer hobbels waren dan in andere...


F1 Red Bull Racing: Pierre Waché erkent problemen bij Max Verstappen: "Geen normale vrijdag voor hem"

Technisch directeur van Red Bull Racing, Pierre Waché, heeft de vrijdag in Imola ook bekeken en erkent dat het geen normale vrijdag voor het team was in Italië. Zo wisten beide Red Bull's tijdens de openingssessies niet in de top drie te eindigen. Na het weekend in Miami keert de koningsklasse terug in Europa. Dat betekent ook dat verschillende tea...


'Feyenoord wil bekende Oranje-international 'met open armen ontvangen''

Stefan de Vrij staat in de belangstelling van Feyenoord. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Rotterdammers zouden de verderdiger 'met open armen ontvangen' als hij vertrekt bij Internazionale.


Red Bull doet geen 'McLarentje': Verstappen én Perez krijgen updates

McLaren nam updates mee naar Miami, maar enkel voor de wagen van Lando Norris. Oscar Piastri reed nog met de 'oude' MCL38 en krijgt dit weekend pas de nieuwe onderdelen op zijn wagen gezet. Red Bull Racing pakt het anders. De updates voor de RB20 zijn beschikbaar voor Max Verstappen én Sergio Perez.


Nieuws uit Amsterdam: 'Ajax en routinier sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet langer uit'

Dat het verhaal tussen Jordan Henderson en Ajax nog geen sprookje is mag een understatement genoemd worden. Zo is de ervaren middenvelder vaak geblesseerd geweest en als hij op het veld stond was dat geen aanleiding tot complimenten van de buitenwereld. Het Algemeen Dagblad dat een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de speler en de club 'steeds realistischer' wordt. De krant kijkt in eerste instantie terug op de periode van Henderson...


Verstappen weg bij Red Bull F1? 'Heb één voorwaarde en dat heb ik team ook gezegd'

Max Verstappen heeft één duidelijke voorwaarde om bij Red Bull Racing te blijven.


Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de...


Dieptrieste avond voor Roda: play-offduel met NAC tot twee keer toe stilgelegd

Het tot voor kort zo mooi verlopen seizoen van Roda JC eindigt in diepe mineur: het play-offduel met NAC Breda is vrijdag tot twee keer toe stilgelegd.