ZO WORDEN DE KANSEN IN DE STRIJD OM PLEK TWEE IN DE EREDIVISIE INGESCHAT

ADVERTORIAL - Van een gelopen kampioenskoers is in de Eredivisie nog geen sprake, maar de strijd om plek twee is momenteel een stuk spannender dan de strijd met koploper Feyenoord. Zowel Ajax, PSV, AZ als outsider FC Twente maken kans op het ticket dat recht geeft op voorronde Champions League. De quoteringen van Unibet geven een beeld van de verwachtingen van het grote publiek.

Gezien de huidige stand op de ranglijst strijden Ajax, PSV, AZ en in mindere mate Twente nog om plek twee in de Eredivisie. Het verschil in punten tussen de eerste drie genoemde clubs is dan ook miniem. De Amsterdammers staan zes punten achter op Feyenoord, maar hebben nog altijd een voorsprong van twee punten op zowel PSV als AZ en er is een verschil van liefst acht punten met de Tukkers.

Het is dan ook niet gek dat Ajax van deze vier clubs als grootste favoriet wordt gezien voor een plek in de top twee van de Eredivisie. Unibet heeft hier een odd van 1.20 voor neergezet. In sommige wedstrijden komt de individuele klasse in de ploeg van John Heitinga weliswaar bovendrijven, maar gezien het resterende programma kan er nog heel wat roet in het Amsterdamse eten worden gegooid. Met Go Ahead Eagles (uit), Fortuna Sittard (thuis), FC Emmen (thuis), PSV (uit), AZ (thuis), FC Groningen (uit), FC Utrecht (thuis) en Twente (uit) heeft de club uit de hoofdstad nog een aardig lastig programma voor de boeg, met drie wedstrijden tegen clubs uit de huidige topvijf.

Na Ajax geeft Unibet PSV de grootste kans op een plek bij de eerste twee van de Eredivisie. Zo krijg je 2.40 wanneer je op de Eindhovenaren inzet. PSV is onder Ruud van Nistelrooij tot nu toe uiterst wisselvallig gebleken, maar komt daar in de eindfase van het seizoen een einde aan? Met NEC (uit), Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Ajax (thuis), Sparta (uit), Fortuna Sittard (thuis), SC Heerenveen (thuis) en AZ (uit), heeft PSV ook geen makkelijk programma, maar op papier treft het minder sterke tegenstanders dan Ajax.

Zoals genoemd hebben PSV en AZ evenveel punten, maar de odds voor een eindklassering in de toptwee van de Eredivisie liggen toch ver uit elkaar. Zo krijg je wanneer je AZ in de toptwee verwacht liefst 5.00 keer je inzet terug. Met de kwartfinale van de Conference League is de club uit de Zaanstreek nog op twee fronten actief. Met SC Heerenveen (thuis), Sparta (thuis), Fortuna Sittard (uit), RKC (thuis), Ajax (uit), FC Emmen (thuis), NEC (uit) en PSV (thuis), heeft AZ een min of meer gelijkwaardig programma aan dat van PSV. Het affiche AZ-PSV in het AFAS-Stadion op de slotdag van de Eredivisie kan dan ook doorslaggevend zijn.

Voor Twente wordt het een lastig karwei om de tweede plaats te grijpen, maar gezien het programma van de overige drie clubs, die nog allemaal tegen elkaar spelen, is het geen onmogelijke opgave. De club uit Enschede speelt zelf alleen nog een topwedstrijd tegen Ajax (thuis), en dat tijdens speelronde 34 van de Eredivisie. Met een odd van 41.00 schat Unibet de kansen van de Tukkers niet al te hoog in.

Quoteringen toptwee Eredivisie:

- Ajax: 1.20

- PSV: 2.40

- AZ: 5.00

- FC Twente: 41.00

Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstbonus. Na een eerste weddenschap van minstens 10 euro zijn er Free Bets ter waarde van in totaal 40 euro beschikbaar.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen

2023-03-30T09:03:40Z dg43tfdfdgfd