BENNETT EN GROENEWEGEN GEDISKWALIFICEERD IN DAUPHINé, NEDERLANDER REAGEERT CYNISCH: 'SORRY VOOR HET REMMEN'

Dylan Groenewegen (Team Jayco-AlUla) en Sam Bennett (BORA-hansgrohe) zijn allebei teruggezet in de uitslag van de derde etappe van het Critérium du Dauphine. Christophe Laporte (Jumbo-Visma) ging er met de overwinning vandoor, maar het 'duel' tussen Groenewegen en Bennett was ook iets wat opzien baarde.

Groenewegen maakte vlak voor de finish handgebaren richting Bennett, maar nu zijn dus beide heren gediskwalificeerd. Groenewegen leek perfect geplaatst te zitten, maar werd in de sprint de pas afgesneden door Bennett, die in eerste instantie de hoofdschuldige leek. De Nederlander zou echter ook zelf de fout in gegaan zijn, daar hij een ogenschijnlijke 'beuk' uitdeelde aan Bahrain Victorious-sprinter Matevž Govekar.

Als gevolg van de diskwalificatie vervolledigen Matteo Trentin (UAE Team Emirates) en Milan Menten (Lotto-Dstny) het podium. Groenewegen en Bennett zijn respectievelijk teruggezet naar de 33e en 34e plaats.

Na afloop van de rit liet Groenewegen al vrij snel van zich horen omtrent het incident. 'Sorry voor het remmen, UCI', luidt het cynische bijschrift van een tweet van de Amsterdammer.

2023-06-06T16:49:03Z dg43tfdfdgfd