🎥 GIFBEKER VISMA | LEASE A BIKE NOG NIET LEEG: LAPORTE VALT HARD IN GIRO NADAT HIJ PUT OVER HET HOOFD ZIET

Slecht nieuws voor Visma | Lease a Bike: Europees kampioen Christophe Laporte is tijdens de vijfde rit van de Giro d'Italia hard ten val gekomen. De Fransman had net zijn spurtvoorbereiding gedaan tijdens een tussensprint, waarna hij bij het praten tegen een Alpecin-Deceuninck-coureur een put over het hoofd zag en hard tegen het asfalt klapte.

Zoals op de beelden te zien is, reed Laporte vrij rustig achter de sprinters richting de tussensprint. Daarbij wilde hij iets zeggen tegen een conculega van Alpecin-Deceuninck, net op het moment dat hij in een put reed.

De Fransman had zijn stuur op dat moment net goed vast en klapte hard tegen het Italiaanse asfalt, waar hij ook even beduusd op bleef zitten. Daarbij hield hij in eerste instantie zijn enkel vast, om vervolgens na het checken van zijn schaafwonden zijn weg voort te zetten.

Het is hoe dan ook een hard gelag voor Visma | Lease a Bike en Kooij, die in de spurtritten rekenen op de diensten van Laporte. Dinsdag deed hij nog een perfecte lead-out voor Kooij, die zelf ook al op zijn knie viel in deze Giro.

Video: Laporte valt hard in Giro d'Italia

2024-05-08T14:01:56Z dg43tfdfdgfd