JAKOBSEN OF KOOIJ NAAR DSM? SPEKENBRINK: ‘KLOPT DAT WE KIJKEN NAAR SPRINTER DIE ZEKER OVERWINNINGEN HAALT’

Dat Christophe Laporte bij Jumbo-Visma is uitgegroeid tot wereldtopper, wisten we vorig jaar ook al. Maar dit jaar is de Fransman nóg beter. Laporte heeft tot nog toe elf koersdagen achter de rug, waarvan hij acht keer in de top 10 eindigde. Dat komt neer op 72,7 procent.

Razendknap, maar er moet wel een kleine kanttekening bij gemaakt worden. Laporte reed geen voorbereidingskoers vooraleer hij respectievelijk derde en zesde werd in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook Parijs-Nice sloeg hij over vanwege ziekte. Dat resulteerde in Milaan-Sanremo (13de) en vooral de E3 Saxo Classic (23ste) in voor zijn doen ‘matige’ uitslagen.

Nadien won Laporte Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen, maar viel hij in de tactische Ronde van Vlaanderen buiten de top 10. In Parijs-Roubaix werd hij vervolgens tiende, maar had hij zonder pech waarschijnlijk niet ver van de overwinning gezeten. In de Dauphiné zet hij zijn goede vorm voort met tot nog toe drie top 10-noteringen.

Het bericht Jakobsen of Kooij naar DSM? Spekenbrink: ‘Klopt dat we kijken naar sprinter die zeker overwinningen haalt’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-06-07T06:44:35Z dg43tfdfdgfd