MECANICIEN MATHIEU VAN DER POEL: ‘HET IS NOOIT SLECHT OM IN WARMERE OMSTANDIGHEDEN TE TRAINEN’

Volgens zijn mecanicien Jan Kuyckx kan het geen kwaad om nog een ministage in te plannen voorafgaand aan de grote doelen. “Hij fietst daar een hele week in de zon, aansluitend op zijn mooie voorbereiding met Milaan-Sanremo, de Tirreno en de E3”, vertelt hij tegen Het Nieuwsblad. “Het is nooit slecht om in warmere omstandigheden te trainen. In België moest je de afgelopen dagen koude en regen trotseren, dat slaat altijd wat op de spieren. Die recupereren dan minder snel.”

Daarbij werkt het ook mentaal door bij Van der Poel. Kuyckx: “Het mooie weer werkt ook positief in op je gemoed en je mentale weerbaarheid. Een nadeel zie ik er in ieder geval niet in, ook niet in het feit dat hij de verkenning overslaat. Het parkoers is al jaren ongewijzigd en hij kent elke centimeter. Bovendien is het materiaal al getest bij eerdere koersen. Dat hij maar rustig overvliegt en wat losrijdt op zaterdag. Meer moet dat niet zijn.”

Extra fris

Dat Van der Poel daardoor Gent-Wevelgem moest laten schieten maakt de kopman van Alpecin-Deceuninck niet uit. “Extra rust voor zo’n belangrijke klassieker levert de nodige frisheid op, zowel fysiek als mentaal. Om dezelfde reden sloeg Mathieu ook Dwars door Vlaanderen over, terwijl hij die koers vorig jaar nog won.”

Het bericht Mecanicien Mathieu van der Poel: ‘Het is nooit slecht om in warmere omstandigheden te trainen’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-03-30T08:20:05Z dg43tfdfdgfd