MONUMENTENMAN MATHIEU VAN DER POEL: DE INDRUKWEKKENDE CIJFERS VAN ZIJN 12 STARTS TOT NU TOE

Mathieu van der Poel zei gisteren na afloop van zijn schitterende zege in Milaan-Sanremo zelf: ik word steeds beter in pieken. Er staan op de juiste momenten dus. Maar een kijkje in de statistieken leert dat MVDP daar altijd al een koning in is.

Thijs Zonneveld zette in een tweet al zijn optredens in de vijf monumenten op een rijtje. De cijfers zijn ronduit indrukwekkend. Hij is altijd op afspraak.

Vanaf 2019 kwam Van der Poel twaalf keer aan de start in een monument (4x Ronde van Vlaanderen, 4x Milaan-Sanremo, 2x Parijs-Roubaix, 1x Luik-Bastenaken-Luik, 1x Ronde van Lombardije). Daarvan won hij er drie, maar finishte hij ook slechts één keer buiten de top 10 – de Milaan-Sanremo van 2020 in augustus die werd gewonnen door… Wout van Aert.

Hier zie je de tweet waarin al z’n resultaten in de monumenten nog eens op een rijtje staan.

Op 2 april kan Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen z’n vierde monument op z’n naam schrijven (en een hattrick in De Hoogmis realiseren). Maar voor het zover is, rijdt hij komende vrijdag eerst nog de E3 Saxo Bank Classic.

Het bericht Monumentenman Mathieu van der Poel: de indrukwekkende cijfers van zijn 12 starts tot nu toe verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-03-19T07:58:55Z dg43tfdfdgfd