VAN AERT ANALYSEERT VAN DER POEL: 'JE KAN MOEILIJK ZEGGEN DAT JE OP VIJF DAGEN TIJD INEENS MIRACULEUS VERBETERD BENT'

Milaan-Sanremo was zaterdag op voortreffelijke wijze een prooi voor Mathieu van der Poel. De Nederlander kreeg na afloop veel complimenten van de concurrentie, waaronder rivaal Wout van Aert.

De Belg van Jumbo-Visma eindigde uiteindelijk als derde. 'Ik ben niet te ontgoocheld', vertelde hij na afloop in zijn analyse bij Het Nieuwsblad. 'Het was een eerlijke race. Of Mathieu de voorbije weken verstoppertje speelde? Dat is het enige dat je hieruit kunt afleiden. Je kan moeilijk zeggen dat je op vijf dagen tijd ineens miraculeus verbeterd bent. Chapeau dat hij dat doet. Hij was de sterkste in een eerlijke race. Zelf was ik hoe ik wou zijn. De benen waren er. Ik hoop nog een tikje beter te worden de komende weken.'

Jumbo-Visma moest tijdens de koers al herzien door een valpartij van Jan Tratnik, wat ploegleider Grischa Niermann al aanstipte. Kopman Van Aert deelt die visie. 'Ik verwachtte dat de kans het grootst was dat Jan de Poggio met mij zou overleven. Ik rekende net iets meer op hem omdat Christophe Laporte ziek geweest was en we niet goed wisten of dat zijn conditie had aangetast. Hij was gelukkig al heel sterk en dat is alleen maar positief voor de wedstrijden die eraan komen', hield hij het positief.

2023-03-19T07:59:11Z dg43tfdfdgfd