PEREZ ZIET VERSCHIL TUSSEN HEM EN VERSTAPPEN: 'HEB IK MEER MOEITE MEE'

Red Bull Racing-coureur Sergio Perez kende een lastig weekend op het Suzuka Circuit. Terwijl teamgenoot Max Verstappen het kampioenschap voor constructeurs zowat in zijn eentje wist binnen te slepen, viel Perez tijdens de Japanse Grand Prix zelfs tweemaal uit. Ook hijzelf ziet verschillen tussen Verstappen en hem.

“Verstappen kan zich heel snel aanpassen”, vertelt de Red Bull-coureur tegenover De Limburger voor het weekend in Japan. “Ik heb daar iets meer moeite mee. Het lukte hem daardoor om meer uit de auto te halen en ook nog eens om het ieder weekend te doen. Dat is sowieso iets wat ik bewonder aan hem”, vertelt Perez.

Perez over teamgenoot Verstappen

“Max presteert altijd en overal op de toppen van z’n kunnen en is altijd weer honderd procent. Dat vind ik het meest speciale aan hem. Daarnaast is hij een harde werker die heel goed begrijpt waarom hij succesvol is”, gaat de Mexicaanse coureur uit Guadalajara verder. “Zit het een keer tegen, dan weet hij ook gelijk waar dat door komt”, besluit hij.

Het contract van Perez in de Formule 1 loopt tot en met eind 2024 bij Red Bull Racing. Na volgend seizoen heeft het Red Bull-team dus drie open plekken van de vier (inclusief AlphaTauri). Eerder vertelde Helmut Marko al over de toekomst van Liam Lawson bij de Oostenrijkse renstal.

2023-09-25T10:02:07Z dg43tfdfdgfd