TWIJFELS BIJ VERSTAPPEN? 'IK WEET NIET OF WE SNEL GENOEG ZIJN'

Het duurde slechts een paar minuten of Max Verstappen kreeg de vragen weer. Ook in de persconferentie in de aanloop naar Grand Prix van Bahrein werd de coureur voorgelegd wat hij vindt van de sitiuatie rondom zijn teambaas Christian Horner? Zoals al tijdens de presentatie van de RB20 en gedurende de testdagen bleek, is het een onderwerp waar Verstappen liever niet te zeer op ingaat. 

Dus als wordt voorgelegd in hoeverre alle verhalen over vermeend grensoverschrijdend gedrag van Horner een effect op Verstappen heeft, zegt de coureur van Red Bull Racing: "Dat heeft het niet. Ik ben alleen erg gefocust op de prestaties van de auto zelf, en hopelijk zal het heel snel worden opgelost."

Verstappen hoopt op eenheid binnen Red Bull Racing

In het verleden - toen Helmut Marko onder vuur lag na zijn uitspraken over Mexicanen, zei Verstappen dat het belangrijk is om als team eenheid uit te stralen. Met de zaak rond Horner vindt de Nederlander dat ook. "Ja, ik bedoel, het is een hele teamprestatie; dat iedereen bij elkaar moet blijven en moet werken aan meer succes, en daarom is het natuurlijk belangrijk om, laten we zeggen, snel een eindoordeel te krijgen", vertelt Verstappen. 

Voor hem is belangrijker dat zaterdag de eerste Grand Prix van het seizoen op de planning staat. Red Bull Racing lijkt de favoriet. "De tijd zal het leren of andere auto's snel genoeg zijn. Ik weet ook niet of wij snel genoeg zijn. Bahrein is één specifiek circuit. Er staan veel verschillende circuits op de kalender waarop je moet kunnen presteren, ik denk dat het over het algemeen beter is om er niet over na te denken. En dan word je gewoon wakker, je gaat naar de baan. Je ziet het resultaat, of het goed of slecht is, het zal niets veranderen. Dus zo benader ik het, maar we zullen zien."

2024-02-28T13:16:32Z dg43tfdfdgfd