ALEX KROES WIL KEIHARD INGRIJPEN EN GAAT FUNCTIE MAURITS HENDRIKS BIJ AJAX SCHRAPPEN

Alex Kroes, die per 15 maart in dienst treedt als algemeen directeur van Ajax, wil de functie van Maurits Hendriks schrappen, meldt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf kijkt in een uitgebreide voorspelling vooruit naar de mogelijke toekomst van Ajax. Driessen voorspelt dat in navolging van directeur voetbalzaken Sven Mislintat ook commissarissen Jan van Halst en Pier Eringa en chief sports officer Hendriks mogen vertrekken. Bij de laatstgenoemde zal zelfs zijn functie compleet verdwijnen.

"Hendriks moet zo snel mogelijk ophoepelen omdat hij heeft toegestaan dat Mislintat Ajax de afgrond heeft ingeduwd", schrijft Driessen. "Het vertrek van deze hockeyman, die door bijna niemand wordt gepruimd binnen de club, is zeker geen verlies voor de club. Omdat hij een gecreëerde functie zonder toegevoegde waarde bekleedt. In kleine kring heeft Kroes al laten doorschemeren dat hij na zijn aantreden de functie van Hendriks van chief sports officer zal schrappen en weer kiest voor een hoofd jeugdopleiding."

Kenneth Perez wijst in het programma Dit Was Het Weekend van ESPN ook naar het gebrek aan controle na de aanstelling van Mislintat. "Als je ziet dat hij drie aankopen doet van dit kaliber, die helemaal afwijken van waar je als club voor staat... Dan ga je wel een goed gesprek aan. Daar moet je naar kijken: wie heeft hiermee te maken? Edwin van der Sar (voormalig algemeen directeur, red.) heeft hem mede aangesteld, maar die is er niet meer."

Hij vindt dan ook dat de Raad van Commissarissen, die Mislintat formeel had moeten controleren, ook moet vertrekken. "Je moet mensen kiezen die intelligent zijn, die niet opportunistisch zijn en die niet al te graag in de RvC willen zitten. Snap je wat ik bedoel? Er zitten te veel mensen die gewoon graag op de tribune willen zitten als lid van de RvC en willen pronken met hun Ajax-pak."

2023-09-25T06:24:37Z dg43tfdfdgfd