AVONTUUR VAN CHUBA AKPOM BIJ AJAX NA HALF JAAR MOGELIJK TEN EINDE

Chuba Akpom staat in de belangstelling van liefst zes clubs uit de Premier League. De aanvaller kon lange tijd niet rekenen op een basisplaats bij Ajax en zou komende transferperiode tijdelijk verhuurd kunnen worden. Crystal Palace en Fulham zouden volgens Engelse media de beste papieren hebben.

Liefst 12,30 miljoen euro legde Ajax afgelopen zomer op tafel om Akpom, de topscorer van de Championship, los te weken bij Middlesbrough. De aanvaller kreeg in Amsterdam de felbegeerde rugnummer tien en zou volgens Sven Mislintat een grote rol kunnen gaan spelen in het typische Ajax-spel. Toch zagen Maurice Steijn en ook John van ‘t Schip aanvankelijk weinig in Akpom, die tot op heden het vooral met een reserveplek moest doen.

Daar kwam afgelopen zaterdag echter verandering in. De 28-jarige spits mocht vanwege afwezigheid van Brian Brobbey voor de tweede keer dit seizoen starten en was direct trefzeker tegen Vitesse (5-0). Akpom maakte alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen en is daarmee de clubtopscorer van de Amsterdammers. Ondanks dat de aanvaller wellicht niet het vertrouwen heeft gekregen van de oefenmeesters, laat Akpom wel degelijk zien waarom Mislintat een dergelijk bedrag voor hem over had.

Zodra Brobbey weer volledig wedstrijdfit is, is het nog maar de vraag of Van ‘t Schip blijft vasthouden aan Akpom of weer teruggrijpt op Brobbey. Mocht de hoofdtrainer besluiten om Brobbey weer de kans te geven, is er een kans dat Akpom komende winter op zoek gaat naar een plek waar hij wel wekelijks aan spelen kan toekomen. Naast Crystal Palace en Fulham zouden namelijk ook Everton, Burnley, Luton Town en Sheffield United de aanvaller op de korrel hebben. Volgens Engelse media zouden zowel Ajax als Akpom openstaan voor een verhuur, mocht de situatie zich voordoen.

2023-11-27T09:48:00Z dg43tfdfdgfd