BARCELONA SCHAKELT METEEN NA BLESSURE GAVI EN OVERWEEGT SPECTACULAIRE TERUGKEER THIAGO

Thiago Alcántara staat mogelijk voor een terugkeer naar Barcelona, meldt ESPN. De 32-jarige Spanjaard was in zijn eerdere jaren een van de sleutelspelers op het middenveld van Liverpool, maar is steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Op Anfield zal men waarschijnlijk meewerken aan een winters vertrek, daar Thiago aan het eind van het seizoen uit zijn contract loopt.

De middenvelder kampt momenteel met een knieblessure, maar zal waarschijnlijk in december weer fit zijn. Barcelona is op zoek naar een een nieuwe middenvelder na de blessure van Gavi, die de rest van het seizoen uitgeschakeld is met een zware knieblessure. De Spaanse voetbalbond staat clubs bij een zware blessure toe om een speler van een andere club te huren of een verhuurde speler terug te halen. Die speler mag maximaal tachtig procent van het salaris verdienen van de geblesseerde speler.

Thiago doorliep de gehele jeugdopleiding van Barcelona en maakte op 17 mei 2009 zijn debuut voor de club in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen RCD Mallorca. Uiteindelijk zou hij honderd wedstrijden in actie komen voor de Catalanen, waarin hij elf keer scoorde en twintig doelpunten voorbereidde. In de zomer van 2013 besloot Josep Guardiola, die toen net was aangesteld als hoofdtrainer van Bayern München de spelverdeler voor 25 miljoen euro mee te nemen naar Beieren.

Thiago wordt gezien als belangrijkste optie, maar Barcelona bekijkt ook nog andere spelers. Zo worden ook Guido Rodríguez van Real Betis en Jorginho van Arsenal genoemd als mogelijke winterse versterkingen. Zij fungeren echter beiden in een verdedigendere rol dan Gavi, waardoor zij meer gezien worden als doelwitten voor de zomerse markt dan directe vervangers van Gavi.

Sport meldde vorige week dat Barcelona ook overweegt om Pablo Torre terug te halen van Girona, dat de twintigjarige Spanjaard dit seizoen huurt van Barça. Torre werd verhuurd aan de club van onder meer Daley Blind om speeltijd op te doen. Daar is tot nog toe echter weinig van gekomen: de teller staat op 119 minuten, verdeeld over 8 wedstrijden. Nog geen enkel duel mocht de jeugdinternational aan de aftrap staan.

2023-11-21T13:52:48Z dg43tfdfdgfd