F1 IN HET KORT | BELANGRIJK WEEKEND VOOR PéREZ: 'WIL NIET DAT VERSTAPPEN BIJ ME WEGLOOPT'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Belangrijk weekend voor Pérez: 'Wil niet dat Verstappen bij me wegloopt'

Sergio Pérez heeft zichzelf dit seizoen al twee keer bewezen op een stratencircuit en dat zal hij dit weekend weer moeten doen. De coureur van Red Bull Racing staat veertien punten achter Max Verstappen in het kampioenschap en moet dus zijn teamgenoot verslaan dit weekend. 'Dat zal zeker belangrijk zijn. Ik wil niet dat hij bij me wegloopt in het kampioenschap', geeft de Mexicaan aan bij Motorsport.com. 'Elk weekend is in dat opzicht natuurlijk een nieuwe kans om het gat kleiner te maken.'

Alonso grapt over Hamilton: 'Ook als hij niet wint, zal hij moeten blijven'

Fernando Alonso heeft op geheel eigen wijze gereageerd op geruchten die Lewis Hamilton in verband brengen met een vertrek bij Mercedes en overstap naar Ferrari. 'Hij (Lewis, red.) heeft altijd gezegd dat hij wint én verliest, samen met het team. Dus ook als hij niet wint, zal hij moeten blijven', aldus de Aston Martin-coureur, geciteerd door De Telegraaf.

Ferrari-teambaas Vasseur ontkent geruchten rondom overstap Hamilton

Frédéric Vasseur heeft geruchten rondom een overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari ontkend. Italiaanse media brachten onlangs naar buiten dat de Scuderia in onderhandeling is met de zevenvoudig wereldkampioen, die Mercedes na elf seizoenen achter zich zou willen laten. In Monaco ontkent de teambaas van Ferrari nu die geruchten. 'Drie weken geleden ging Carlos Sainz nog naar Audi, twee weken geleden ging Charles Leclerc naar Mercedes en nu zit ik alleen', grapt de Fransman.

Sainz weerspreekt geluiden over blessure na voetbalwedstrijd

Carlos Sainz is niet geblesseerd geraakt tijdens een voetbalwedstrijd, zo bevestigt de Ferrari-coureur zelf via zijn officiële kanalen. De Spanjaard deed dinsdagavond mee aan een benefietwedstrijd in Monaco en ging noodgedwongen van het veld. Zijn been werd vervolgens ingewikkeld, maar volgens Sainz kwam dat alleen maar door wat fysiek contact. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar zegt helemaal klaar te zijn voor aankomend weekend.

Red Bull verkoopt AlphaTauri definitief niet

Red Bull zal AlphaTauri definitief niet verkopen, zo bevestigt Helmut Marko aan onder meer Motorsport.com. Wel zal het zusterteam van Red Bull Racing meer vertegenwoordigd worden in het Verenigd Koninkrijk, waar de thuisbasis van de Formule 1-operatie staat. Dit heeft overigens geen gevolgen voor de fabriek in Faenza, waar de auto's van AlphaTauri nog altijd gebouwd zullen worden.

2023-05-25T19:33:28Z dg43tfdfdgfd