FEYENOORD BOORT SANTIAGO GIMéNEZ TRANSFER NAAR WEST HAM UNITED DOOR DE NEUS

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Santiago Giménez bij Feyenoord vertrekt. De 22-jarige Mexicaan groeide vorig seizoen uit tot een van de uitblinkers bij de Rotterdamse club en heeft zijn sterke vorm dit seizoen voortgezet. De interesse van onder meer Real Madrid, Atlético Madrid, Arsenal en West Ham United is gewekt. Helaas voor Giménez is Feyenoord voorlopig niet bereid mee te werken aan een transfer.

Engelse media schreven vorige week dat Giménez op de radar staat bij West Ham, maar dat Feyenoord in januari nog geen medewerking zal verlenen aan een vertrek. “Feyenoord is van plan Giménez in ieder geval tot het einde van het huidige seizoen te behouden en zal naar verwachting elke toenadering in januari afwijzen. De voormalige aanvaller van Cruz Azul trekt ook de belangstelling van een groot aantal topclubs uit heel Europa”, zo klinkt het.

De interesse van West Ham United in Giménez is niet nieuw, daar de Londense club zich ook al op de laatste dag van de zomerse transfermarkt had gemeld voor Giménez. The Hammers kregen echter nul op het rekest van Feyenoord, dat in augustus nog het contract van Giménez tot de zomer van 2027 verlengde.

Dat Feyenoord niet wil meewerken aan een transfer, is een groot gelag voor Giménez zelf. Uit data van de Career Advice tool van SciSports blijkt namelijk dat de huidige nummer negen van de Premier League de beste club is voor de linkspoot. West Ham United heeft een Club Fit van liefst 86 met de 22-voudig international (4 goals). Giménez kan zich uitstekend ontwikkelen bij de club en heeft uitzicht op veel speeltijd. Ook de formatie past uitstekend bij hem. Alleen de speelstijl van de spits past niet erg goed bij West Ham: de club speelt nu vooral met Michail Antonio in de punt van de aanval, die een meer verdedigende rol vertolkt dan Giménez.

Career Tool van SciSports

TeamCompetitieClub FitOntwikkelingSpeeltijdSpeelstijlFormatie
West Ham UnitedPremier League86*****************
Manchester CityPremier League85*****************
BarcelonaLaLiga84*****************
Real MadridLaLiga83****************

Volgens SciSports zijn West Ham United, Manchester City, Barcelona en Real Madrid de beste clubs voor Santiago Giménez.

Real Madrid

In oktober sprak Giménez nog uit dat hij ooit hoopt voor Real Madrid te spelen. “Ik zou het geweldig vinden om voor Real Madrid te spelen”, aldus de aanvaller bij het programma El Chiringuito. “Natuurlijk. Het is een enorm grote club. Het zou fantastisch zijn.” De Madrilenen kampen sinds het vertrek van Karim Benzema met een spitsenprobleem en met de huur van Joselu, die na dit seizoen waarschijnlijk terugkeert naar Espanyol, heeft de club voorlopig alleen een tijdelijke oplossing getroffen.

Volgens de Career Advice Tool is Real Madrid ook een zeer goede bestemming voor Giménez. De Spaanse topclub heeft een Club Fit van 83 met de Feyenoorder en is daarmee de vierde beste club na West Ham United, Manchester City en Barcelona. De spits kan zich ook in Madrid uitstekend ontwikkelen, maar heeft iets minder kans op speeltijd dan in Londen. Ook de formatie van de Madrilenen, die dit seizoen vooral in een 4-3-1-2-opstelling spelen, past minder goed bij Giménez dan die van West Ham United.

2023-11-21T10:22:35Z dg43tfdfdgfd